Pour Te:

av Jesper den 06 juli 2010

En ny bekantskap i form av iste har dykt upp i mitt blickfång, ”Pour Te:”. Det är ett ekologiskt iste som förutom smak satsar på att erbjuda en tanke i form av en text på insidan av etiketten. Så här står det på deras hemsida om isteet:

Pour Te är ett äkta iste, naturligt bryggt och smaksatt med utvalda ekologiska råvaror. Och även om vi verkligen älskar te, är det här inte ett te bara för oss. Pour Te är för dig. Till dig. Serverat med en personlig tanke. Vi hoppas att du dricker Pour Te väl kylt, gärna med mycket is. Och att du tar med dig både smaken och tanken. Tankarna du kan läsa i bubblorna är inte våra. Vi ser bara till att dom hamnar där.
Källa: www.pourte.com

Pour Te: finns i fyra olika smaker.

  • Goji & Havtorn
  • Jordgubb & Blåklint
  • Kaktus & Apelsin
  • Mango & Citrus

Jag har provat den med smak av goji & havtorn och jag måste säga att jag inte alls gillade den. Det jag dock tyckte om var att smakerna var rena och inte alls så sött som det lätt blir när det är iste. Jag ser fram emot att få testa de övriga smakerna och kanske hitta en favorit.

Jag köpte Pour Te: hos SmakSak i Blentarp och Johan & Nyström gör reklam för det på sin webbplats, men annars har jag inte sett det här i Ystad. Har du sett var man kan köpa Pour Te? Har du smakat någon av sorterna? Vad tyckte du? Dela med dig av dina tankar i en kommentar.

{ 6 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Carolina juli 6, 2010 kl. 18:45

Hej!

Jag drack min första Pour Te i förra veckan. Sedan dess har jag druckit 11 flaskor.
Har testat alla smaker tillsammans med min pojkvän och det fina är att vi gillar olika smaker.
Du kommer älska mango & citrus. Den är frisk och god!

Glada hälsningar,

Carolina Lundström

Jesper juli 6, 2010 kl. 20:59

Tack för din kommentar! :-) Då ska jag inte ge upp riktigt än utan kasta mig över de andra smakerna.

Anna juli 7, 2010 kl. 18:13

Hej hej,

Ja, Mango & citrus är även min favorit! Vi på Systrar & Bönor i Trelleborg säljer också Pour. Jag tycker att de smakar mer ”riktigt te”. De är inte så söta och de måste drickas riktigt kalla… då är de supergoda! För de som gillar sött iste har vi klassiskt iste med persikosmak!! /Anna

Jesper juli 8, 2010 kl. 19:36

Tack för din kommentar! :-) Då ska jag satsa på Mango & Citrus nästa gång jag springer på Pour. Hoppas ni har en skön sommar i Trelleborg!

Rune juli 16, 2010 kl. 00:35

Ja, då har man provat Mango/Citron och kaktus/apelsin och var väl positivt överraskad av bägge för att vara ärlig. Smakar mycket te men inte tillräckligt för att skrämma bort en inbiten te-motståndare som jag. Den är samtidigt söt utan att man får ont i tänderna av att dricka den. Så jag ger faktiskt bägge de här smakerna tummen upp. Det jag kan invända mot är att flaskorna bara är 33 cl. Det duger inte som törstsläckare för en fullvuxen kille som mig. Sedan var priset också ganska hårt; 30 kr per flaska. Det ger ett literpris på 90 spänn vilket jag tycker är i överkant. Trots sin rättvisemärkning. Och anständiga smak.

Jesper juli 18, 2010 kl. 17:20

Tack för en utförlig kommentar Rune! Själv har jag insett det största problemet med Pour Te: Det är svårt att få tag på här i Ystad… Men snart ska jag också prova de andra smakerna.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: