Grönt te

av Louise den 28 september 2009

teVi är oftast helt insnöade på kaffe här på Fikabloggen och det händer ytterst sällan, får jag medge, att jag är sugen på te. Detta hindrar oss dock inte för att ägna ett par rader åt te, närmare bestämt grönt te.

Det har på senare år blivit väldigt populärt med grönt te och de påstådda hälsoeffekterna är många. Det finns undersökningar som visar på att grönt te förebygger såväl hjärt- och kärlsjukdomar som matsmältningsgproblem. Jag vill låta det vara osagt hur sant detta är. Först och främst dricker man väl ändå teet för att ma gillar det.

Grönt te görs, precis som svart te, av blad från tebusken. Grönt te oxideras dock inte lika mycket som svart te. Därför behålls bladens gröna färg och många nyttiga ämnen i tebladen bibehålls. Jag tycker att grönt te är helt ok att krypa upp i soffan en blåsig höstkväll med, men trots alla nyttigheter som teet innehåller trivs jag nog ändå bäst med en god kopp kaffe…

j0438869

Vilket är ditt favoritte? Lämna en kommentar!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Catta september 29, 2009 kl. 00:17

Jag tycker grönt te är supergott. Men det finns många sorter, särskilt i mataffären, som inte är goda. Det bästa teet får man när man handlar på nätet, http://www.gronateimporten.se har supergoda teer.

Och det är nyttigt, på riktigt!

Jesper september 29, 2009 kl. 09:16

Hej Catta!
Supertack för länktipset! :-) Håller helt med om att det finns varierande kvalité bland teerna (och även kaffe för den delen). Är det någon särskild sort som är din favorit?

Lämna en kommentar

{ 2 trackbacks }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: