Påbörjade tester av Tassimo

av Jesper den 15 oktober 2010

Igår öppnade jag kartongen till en relativt ny kapselmaskin som heter Tassimo. Det är Bosch som tillverkar maskinen och Gevalia som levererar kaffet. Under den kommande två veckorna så kommer vi med jämna mellanrum att skriva inlägg med olika fokus men med Tassimo som ämne. Naturligtvis är smakerna i de olika dryckerna viktiga och väsentliga, men vi kommer också att se hur Tassimo står sig gentemot konkurrenterna på marknaden. En fråga som är extra angelägen för oss här på Fikabloggen är hur medvetet man jobbar med rättvisemärkning och kravmärkning.

Följande kan du läsa om maskinen:

Vill du ha en maskin som kan tillaga alla varma drycker du önskar dig, när som helst – med ett enkelt knapptryck? Då är TASSIMO T40, med sin klassiska design, den rätta för dig. Maskinens intuitiva system gör det mycket enkelt att laga till ett stort antal olika varma drycker. Vi har försett TASSIMO T40 med ett intelligent dryckidentifikationssystem. Och det betyder att du knappt behöver göra någonting själv: TASSIMO T40 justeras automatiskt för den dryck du väljer. TASSIMO T40 är enkel att sköta, energisnål och genast klar för att servera dig din första kopp. TASSIMO T40 från Bosch finns i många härliga färger som: Silk Silver, Magic Black, Glamour Red and Morning Sun Orange.
Källa: www.tassimo.se

Den största och mest uppenbara skillnaden mellan Tassimo och t.ex. Nespresso och Martello är att man till Tassimo kan köpa både kaffe, te och choklad. Detta i sig kommer bli intressant att testa. Men vi återkommer snart med en första rapport om hur lätt eller svårt det är att komma igång med Tassimo.

{ 3 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Olle Alverup november 11, 2011 kl. 16:04

Har köpt en maskin i veckan och hunnit prova lite. Espressokaffet är mycket
gott medan chokladen hade en något syntetisk smak, gäller Marabous produkt.

/oa

Joakim januari 20, 2012 kl. 09:59

Är man ute efter god espresso ska man nog gå på nespresso. Tassimo imponerar inte där, dålig kräma. Har bara testat med gevaliakaffet iofs. Som allroundmaskin på en arbetsplats t.ex så skulle jag på Tassimo där man kan köpa kapslar i vilken affär som helst. (Dock måste man beställa online för dom mer intressanta kaffesorterna.)

LarsPson februari 3, 2012 kl. 17:29

Köpte en Dolce-Gusto Piccolo för att få en bättre espresso än den som Tassimon hemma levererar. ELler.. skulle inte kalla en Espresso bryggd med 3 bars tryck en espresso. Tycker Gevalias Espresso är helt ok (men mesta dels gjord som en Lungo då). Provat lite andra smaker i sortimentet, men inget riktigt som övertygar. Ska bli intressant att jämföra Dolce-Gustos utbud mot Tassimos. Tyvärr är ju båda märkena låsta till de kaffemärken/sorter de själva äger, dvs Neslé mot Kraft.

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: