Sega chokladrutor

av Louise den 13 februari 2010

Lite choklad är väl aldrig fel? Här kommer ett recept på riktigt smarriga chokladrutor som är sådär lagom sega och goda. Kanske något att baka och bjuda på imorgon på alla hjärtans dag?

Sega chokladrutor
100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

1. Smörj och bröa en ugnsform med måtten 20×25 cm.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Rör ner smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör i dem också.
4. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter i 150 grader.
5. Skär kakan i rutor

Fler recept med choklad:
¤ Kladdkakans dag
¤ Recepttips
¤ Knäck och falska mozartkulor

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: