Recepttips inför helgen

av Louise den 22 januari 2010

Här kommer ett bra recept att prova i helgen på ett snabbvetebröd som min svärmor brukar baka. Fantastiskt gott och enkelt att göra!

Gör en vanlig vetedeg. För recept, se inlägget om kanelbullar som du hittar här. Låt degen jäsa lite drygt en halvtimme. Dela degen i två bitar och platta ut varje degbit till en stor kaka på en plåt med bakplåtspapper på. Gör små gropar i degkakan med fingarna. Klicka en liten klick smör i varje grop. Strö lite (eller mycket) strö socker över alltihopa. Om man vill kan man också strö kardemumma eller kanel över, men jag tycker att det är gott som det är. Grädda i ca 225 grader tills kakan fått fin färg. Skär i lagom stora bitar och njuuuut!

Lämna en kommentar

{ 2 trackbacks }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: