Rabarberpaj och kräm

av Jesper den 01 juni 2010

Rabarber är gott. Så enkelt kan man sammanfatta det här inlägget egentligen. Vi köpte rabarber och fick samma dag ytterligare ett knippe och skulle nu ta tag i saken och göra något gott av det hela. Vi bestämde oss för att göra rabarberkräm och en paj med hallon och rabarber. Resultatet blev lyckat och både paj och kräm slank ner utan det minsta motstånd.

Rabarberkräm

Du behöver:
ca 1 liter sköljda rabarber i bitar
1 dl socker
4 dl vatten
3 msk potatismjöl

Gör så här:
- Skölj och skala rabarber.
- Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.
- Koka upp vatten och socker.
- Lägg i rabarber. Låt koka 4-5 min till rabarbern delar sig.
- Blanda ut potatismjölet i lite vatten. Häll i en stråle ner i kastrullen samtidigt som du rör om.
- Låt krämen koka upp, när första bubblan kommer är den klar.
- Servera med mjölk.

Rabarberpaj med hallon

Du behöver:
ca 1 liter sköljda rabarber i bitar
Hallon i mängd som du tycker passar
Lite potatismjöl
100 gram smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker

Gör så här:
- Skölj och skala rabarber.
- Skär i mindre bitar, ca 2 cm tjocka bitar.
- Bred ut rabarber och frysta hallon i en pajform.
- Strö över lite potatismjöl.
- Blanda ihop smör, mjöl och socker.
- Strö smuldegen över rabarberna och hallonen.
- Grädda i ugn 200 grader i ca 20 minuter.
- Servera med vaniljsås!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Jerker Nilsson juni 1, 2010 kl. 16:53

Tack för vinsterna i form av Brago vi fick idag! :)

Jesper juni 1, 2010 kl. 17:48

Tack själva! Hoppas det smakar! :-)

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: