Pizzamuffins

av Jesper den 23 juli 2009

Ibland springer man på lite udda recept i den stora vida världen. Tack vare fotografen och matskribenten Petter Stahre – www.studiosthare.se – så hittade jag i Tidningen Apoteket ett av hans recept på pizzamuffins. Eftersom jag gillar att testa nya och udda saker så bestämde jag mig för att testa och se hur det smakade. Resultatet var helt ok och fyllningen kan ju varieras i oändlighet. Jag använde t.ex. fetaost istället för mozarella.

Pizzamuffins - Ger 8 muffins

3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk oregano
¾ tsk salt
1 ½ msk olja
3 dl vatten

Förslag på fyllning
2-3 skivor skinka, grovhackad
½ dl hackade tomater
½ dl rödlök, grovhakad
valfri ost, t.ex. en halv mozarella, grovhackad

Sätt ugnen på 180 grader. Häll vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, oregano och salt i en bunke. Blanda noga. Blanda olja och vatten i en ny bunke och häll sedan över mjölblandningen. Rör om kort tills allt blandats.

Häll sedan i den fyllning du valt, t.ex. skinka, tomater, rödlök och ost. Blanda och häll upp smeten i 8 muffinsformar.

Grädda i ca 25 minuter.

Tack till www.studiostahre.se!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: