Pannkaksfika

av Louise den 07 juni 2010

Idag är det fruktansvärt oinspirerande väder här i söder. Redan när jag vaknade smattrade regnet mot rutorna och rännilar av regnvatten strömmade nerför gatan utanför huset.

Jag hade tänkt att vi kanske skulle baka lite idag, men ork och lust flöt iväg med regnvattnet så det fick bli en pannkaksfika istället. Efter omröstning bland fikadeltagarna beslöt vi dock att grädda dem i form av små plättar. Jag tror många har ett eget husrecept på pannkakor. Här är mitt:

Pannkakor eller plättar

3 ägg
2 kkp mjölk
1 kkp mjöl
salt och socker efter tycke och smak

Ett par tips:
*Vispa upp äggen med endast lite av mjölken först. Tillsätt sedan mjöl och spä sedan på med resten av mjölken.  Gör du det i den ordningen  blir det mindre klumpar i smeten.

*1 kaffekopp (kkp) är ungefär lika med 1,5 dl. Receptet blir dock lättare att komma ihåg om man anger måtten i kkp. Då följer den mönstret 3-2-1.

Smaklig spis!

{ 4 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Thomas Olausson juni 8, 2010 kl. 19:33
Louise juni 8, 2010 kl. 21:37

Tack Thomas, härligt inlägg!

Thomas Olausson juni 8, 2010 kl. 23:18

Tack det samma. Ska minsann fixa pannkakor inom kort. Själv fixade jag lite lax med flingsalt, citronpeppar och olivolja i folie i dag. 220 grader i en kvart så där. Och så en sallad med nypotatis till. Den smaksatte Camilla med olivolja, salt, peppar och vinäger. Visst ja, lite nyklippt oregano från balkongen fick sätta pricken över i:et. Vi är rätt nöjda nu.

Jesper juni 9, 2010 kl. 10:09

Nu blev jag hungrig igen trots att jag nyss ätit frukost!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: