Ananaspaj

av Jesper den 05 april 2010

Idag är det på sin plats att bjuda på ett mumsigt recept som kommer från min sambo. Det är en ananaspaj som både är enkel att göra och är jättegod. Så ta nu chansen att använda annandagen till något med ananas…

Ananaspaj (minst 6 bitar)

Pajdeg
175 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3/4 dl socker

Fyllning
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl crème fraiche
3 ägg
Rivet skal av 1 citron
1/2 dl socker
1 burk krossad ananas

Gör så här:
Smält smör i en kastrull.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker med smöret.
Tryck ut degen i en pajform – se till att degen följer med upp på kanterna.

Vispa ihop fyllningen av hårt vispad grädde, crème fraiche och rivet skal av citron.
Vispa upp och blanda i äggen tillsammans med sockret.
Låt ananasen rinna av och häll sedan krosset i pajformen.
Häll på fyllningen.
Grädda 45-60 minuter i 175 grader tills fyllningen stelnat och fått färg.

Serveras helst varm med vaniljglass! Mums! :-)

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: