Äggakakedagen

av Jesper den 30 mars 2010

Den 6 mars firade Brösarps Gästgiveri ”Äggakakans dag” för sjätte gången. Äggakaka är en av Brösarps Gästgiveri signaturrätter och personligen tycker jag att de har den bästa äggakakan jag smakat. På Brösarps Gästgiveri har den serverats så länge man kan minnas. Kanske satt Carl von Linné och smaskade på en portion när han var i krokarna 1749?

Brösarps Gästgiveris Äggakaka

1/2 liter mjöl
1 liter mjölk
1 dl socker
1 nypa salt
10 ägg

Vispa ihop mjöl och ägg. Tillsätt mjölk, salt och socker under omrörning. Häll smeten i en djup stekpanna. Peta och stick i smeten med en bordskniv så att lös smet kan rinna till botten tills kakan blivit krämigt stelnad. Lossa den försiktigt med stekspade från pannan och vänd upp den på platt steklock eller stor tallrik. Servera med rökt fläsk och rårörda lingon. Garnera med bladpersilja.

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: