Spettekaka med smak av äpple

av Jesper den 09 juli 2010

På en av alla turer på Österlen så stannade Fikabloggen till på Kiviks Musteri för att köpa lite cider, äppelmust och annat gott. På Kiviks Musteri så finns det, förutom en butik med deras drickbara sortiment, även en restaurang, guidade visningar och en presentbutik. Det var just i presentbutiken som jag såg att de sålde små spettekakor med smak av äpple. Tidigare på dagen så hade jag ätit äggakaka, vilket är en Skånsk specialitet, så varför inte toppa med ytterligare en Skånsk mattradition. För er som vill veta mer om Spettekakan och se hur den tillverkas så rekommenderar jag att ni kollat in det här inlägget på ”Kinnas blogg – mormors mat”.

Foto: www.kiviksmusteri.se

Skapelsen jag köpte i Kivik hade en grön färg som såg lite giftig ut, men som det gamla uttrycket säger: ”Ingen kommer ihåg en fegis”. Smaken då? Ja, den smakade spettekaka med någon annan smak bifogad på nåt sätt och det var inte helt uppenbart att det var äpple. Nu är ju mina smaklökar kända för att vara ett trubbigt instrument, men ändå… Till en god kopp kaffe så slank den här spettekakan ner utan problem och efterlämnade välbehag.

Läs vårt inlägg om äggakaka:

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Jerker Nilsson juli 10, 2010 kl. 08:47

Jag har alltid tyckt att spettekaka snabbt tappar smakmässigt, efter att par tuggor. Men det här lät gott och som om det gick att äta som all annan fika, så mycket som möjligt :)

Jesper juli 14, 2010 kl. 19:34

Man vet ju aldrig förrän man testat och smakat. Ingen kommer ihåg en fegis… :-)

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: