Nattliga tankar kring ett år med Fikabloggen

av Louise den 04 juli 2010

Nu är det natt, mitt emellan lördag och söndag. Imorgon, eller idag, söndag slutspurtar vi vår 1-årsjubileumsvecka för Fikabloggen med kalas i Malmö och vinstdragning i våra tävlingar.

Ett år går fort och detta fika-år har gått galet fort. För drygt ett år sedan kläckte Jesper idén att vi skulle starta Fikabloggen. Sedan många år har vi ansett oss bra på att fika och har så länge vi känt varandra skojat om att ha fikaproffs som en alternativ karriär. Att starta Fikabloggen blev ett hobby-steg i den riktningen.

Vi vågade knappast hoppas att det skulle gå så bra som det har gjort. Vi jublade när vår statistik räknade in 100 unika besökare på en månad och när vi hade 50 fans på facebook. Nu ligger vi på ca 2300 besök och har drygt 250 fans.

Tidigt etablerades också kontakter med de företag som under året sponsrat våra tävlingar. Vi är väldigt glada och tacksamma för det positiva bemötandet vi fått från dem.

Att skriva caférecensioner var vi ganska på det klara med att vi skulle göra från början. Att det skulle finnas så många caféer att besöka och att vi skulle träffa så många trevliga caféägare anade vi inte. Listan på caféer att besöka växer ständigt och vi är glada för alla tips om smultronställen som ni läsare skickar till oss.

Inläggsämnena har för övrigt under året varit spretiga. Det är kul att se hur många teman det finns att skriva om som anknyter till fika – allt från prylar till musik.

Det bästa med året har ändå varit kontakten med er läsare. Kommentarer och mail gläder oss och gör att det känns roligt att skriva. Den positiva responsen vi har fått har varit fantastisk! När det är ont om tid och segt att skriva inlägg hjälper det att tänka på att så många människor gillar vår blogg och det vi skriver om. Det hjälper verkligen inspirationen på traven!

Nu är det dags att blicka framåt mot Fikabloggsår två. Jag hoppas vi ska kunna fortsätta på den inslagna banan och erbjuda så gott som daglig läsning inom det breda ämnet fika. I något tidigare inlägg spånade vi vilt kring framtiden och såg framför oss resor, egna caféer och annat storslaget.  Med tanke på det gångna året skulle jag inte bli förvånad om något av det blir verklighet.

Jubileumsveckan sjunger på sista refrängen. Det är dags att tacka er läsare för ett underbart år med Fikabloggen. Häng nu med oss in i framtiden mot nya spännande fikaäventyr i sikte!

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

Jerker Nilsson juli 4, 2010 kl. 13:48

Grattis på födelsedagen!

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: