Kvalitetskaffe i Ystad

av Jesper den 26 september 2009

Idag gjorde jag en upptäckt som kanske inte kommer att hamna i historieböckerna, men det kommer förändra mina kaffevanor i alla fall. I Ystad finns det en butik som heter Röddingebergs Te & Konfektyrhandel och den ligger i mitten av gågatan. Här säljs det kaffe och te från bland annat Johan & Nyström. Att jag inte tänkt på det förrut?!?!

Idag köpte jag ett kaffe som heter ”Fransk Kontinental” och var den sort som skulle erbjuda mörkast rostning och en närmast bittersöt smak. Johan & Nyström skriverFranskKontinental så här på sin sajt:

En blandning för alla som älskar riktigt mörkrostat kaffe, med eller utan mjölk. Smaken är mörk och bittersöt, nästan lite rökig, och med en kraftig eftersmak. Drick den som vanlig brygg eller som espresso. Kaffet är rostat så hårt, att kaffets naturliga oljor har trängt upp på ytan och gör bönorna vackert glänsande.

Vilket kaffe är din favorit? Var köper du ditt kaffe? Dela med dig av dina tips och tankar i kommentarerna!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Paulina september 29, 2009 kl. 15:27

Bergstrands kaffe har riktigt bra kaffe. De är Johan&Nyströms motsvarighet i Göteborg kan man säga. Deras specialitet är espresso. 8.2 är min favorit (80% aracbica, 20% robusta). Annars är deras Mogiana bryggkaffe riktigt gott.

Louise september 30, 2009 kl. 08:30

Vi tackar för tipset! Det ska vi komma ihåg vid nästa Göteborgsbesök.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: