Gästbloggare glassfrossar

av Louise den 20 april 2010

Idag välkomnar vi tillbaka vår gästbloggare Andreas, som tidigare skrivit om sitt besök på Kafé Kungsgatan. Andreas rör sig fortfarande i samma geografiska område, men nu är det glass han är på jakt efter. Han verkar ha hittat ett riktigt sympatiskt ställe…

Is á Bella - ”Smakar bättre än paradiset”

Sedan några veckor finns det en ny glassbar i Malmö. ”Is á Bella” heter inrättningen och som man kan förstå av namnet så är det en rörelse med rötterna i Danmark där det finns fyra butiker:  två i Frederiksberg, en i Ringsted och en i Köpenhamn. Glassbaren i Malmö ligger på Föreningsgatan 30 – vägg i vägg med Vendel Organic Bakery (också det väl värt ett besök).

På Is á Bella tillverkas produkterna på plats i butiken i ”en exklusiv italiensk glassmaskin” om man får tro deras hemsida. Efter att blivit fryst får glassen vila i ett dygn innan den bjuds ut till försäljning. Enligt Is á Bella så har deras glassar och sorbeter låga halter av socker och fett och här finns sorter och smaker som passar diabetiker, laktosintoleranta, allergiker och veganer. De varianter de har på glass är:

  • Sorbet  – helt fettfri och tillverkad utan mjölkprodukter och äggvita.
  • Rismjölksglass
  • Yoghurtglass
  • Mjölkbaserad glass – enligt italiensk modell görs glassen på mjölk vilket gör att glassen får en lägre fetthalt än den vanliga gräddglassen.

I butikerna serveras även kaffedryckerna Espresso, Caffe latte, Cappuccino och Americano. Jag har ännu inte smakat på någon av dem, men det kommer nog!

Jag har besökt Is á Bella två gånger nu och de smaker jag provat hittills är:
Cedro (citronsmak), Pistage, Kaffe, Hallonsorbet, Skogsbär och Hasselnöt.

Med tanke på att det enligt uppgift skall finnas 40 smaker som de växlar mellan så kommer det ta ett litet tag att prova igenom alla sorter.

Vad kostar det då? Jo, en barnbägare med 2 kulor kostar 25 kr, en vanlig bägare eller strut med 2 kulor kostar 30 kr och en bägare eller strut med 3 kulor kostar 35 kr. Man får alltså mest för pengarna om man köper 3 kulor – så det får man ju göra. Dessutom erbjuds man att gärna provsmaka sorterna innan man bestämmer sig för vilka smaker som ska landa i ens glasstrut för dagen.

Glassen är väldigt god. Att den är mindre sötad och mer fettsnål är inget som inverkar negativt på smaken. Pistageglassen smakar t ex pistage och inte ”pistageglass”, dess färg  är som pistagenötter och inte ”pistageglassgrön”.

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Is á Bella – jag och mina kollegor kommer nog att besöka dem ett flertal gånger i sommar.

*Läs också om Fikabloggens knäckebrödsprovning där Vendels deltog.

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

Rune april 20, 2010 kl. 21:15

Jag kan bara hålla med Andreas i det han skriver. Just pistageglassen var exeptionell just för att man kan smaka att det är pistageglass. Jag testade Lilla glassfabrikens pistageglass och den smakade ungefär som en arraksbulle. De övriga smakerna som finns är också goda och jag hoppas att Is a bella överlever och blir ett komplement till den gamla ”Lejonet och björnen”. Is a bella håller dessutom öppet till klockan 20 alla dagar i veckan så man lär ju hamna där förr eller senare.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: