Brago havre med äpple och kanel

av Jesper den 12 maj 2010

Fikabloggen ingår just nu i en smakpanel där vi testar nya ”Brago havre med äpple och kanel” från Göterborgskex. De har precis lanserat denna nya smak och vill att vi smakar och kommer med omdömen. Sagt och gjort… Fikabloggen ställer upp!

Så här står det på Göteborgskex hemsida om Brago havre med äpple och kanel:

Brago Havre med äpple och kanel är en ny typ av Brago och är bakad med klassiska, svenska smaker. Den har havre som grund och innehåller små, goda äppelbitar och äkta kanel. Den har en frisk äpplesmak och en mild kanelsmak. Konsistensen är spröd och fin trots sitt höga havreinnehåll. Dessutom bakas den nya Brago med naturliga råvaror och innehåller 30 % mindre socker än genomsnittet av de mest sålda havrekexen i Sverige.

Personligen är jag ett ”kex-monster” som skulle få kakmonstret att bli blå av avundsjuka. Jag har så länge jag kan minnas tyckt om Mariekex, Brago, Ballerina, Singoalla och sist men inte minst Finger-Marie. Därför känner jag mig mer än väl kvalificerad att provsmaka denna nyhet.

Eftersom kexen är gjorda på havre så är de lite mörkare än Brago original, vilket på mig har samma effekt som bruna Melittapåsar… det ser inte kul ut. När jag väl kommit över denna knasighet hos mig själv så är det första som slår mig är att man verkligen känner smaken av äpple. Det är  inte någon konstgjord smak, utan den känns genuin och äkta. Jag lät även mina kollegor på jobbet provsmaka kexen och den allmänna meningen var att det var ett gott kex med bra smak. En kollega sa: ”Detta blir årets nya standkex. Det smakar mer än ett vanligt Brago.”

Fikabloggen fortsätter äta kex och återkommer om det finns anledning att komplettera det ovanstående utlåtandet.

Uppdaterat 2010-05-12 kl. 21.20

Efter att ätit fler Brago havre med äpple och kanel och låtit ett antal personer provsmaka så börjar opinionen att svänga en aning. En av de talande kommentarerna var att ”om jag vill ha ett Brago så vill jag ha originalet för det är ett smörigt och lyxigt kex. Vill jag ha havrekakor köper jag andra.” Med andra ord så är Brago havre med äpple och kanel inte den givna succén. Vi återkommer med fler kommentarer framöver.

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

Thomas Olausson maj 12, 2010 kl. 23:24

Intressant vändning, precis den känslan jag fick när jag läste inledningen. Jag blev sugen på den klassiska i stället, och då gillar jag både havre och äppelkaka och allt det där med.

Men, jag ska smaka.

Lämna en kommentar

{ 2 trackbacks }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: