Årets pepparkakshus

av Louise den 15 december 2009

DSC00026Min dröm är att en gång göra det fina pepparkakshuset i boken ”Vinterns goda ting”. Det är en fantastisk skapelse, som en liten herrgård med veranda och allt. Kristyren är tunt spritsad i skira och vackra mönster.

Det lär dock förbli en dröm. Mina pepparkakshus har sällan skirt spritsad glasyr och vi är glada om de håller ihopa ett par dagar i alla fall. I år var planen att faktiskt inte ha något pepparkakshus MEN min man fick denna fantastiska skapelse av en kollega igår. Lägg särskilt märke till gardinerna, verandan och den stora kontrabasen i trädgården. Stort tack till Britt för det fina huset, som nu inte bara gläder oss utan också alla Fikabloggens läsare!

DSC00022DSC00024

 

 

 

 

 

Vad är dina erfarenheter av pepparkakshus? Är dina hus fallfärdiga skjul eller är du en pepparkakshusgalning som bygger dig en liten by varje år? Berätta i en kommentar!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Bodil december 15, 2009 kl. 22:35

När våra barn var små, bakade vi alltid våra egna, ganska enkla pepparkakshus, bara för att till nyår spränga dem i tusen bitar med hjälp av kinabomber. Det var jättekul och vi minns det alla med glädje och lite galenskap.

Louise december 16, 2009 kl. 08:01

Haha, det låter helgalet och väldigt kul! Gissar att det var populärt hos barnen… Hoppas ni utförde sprängningen utomhus så ni slapp städa upp efteråt! :-)

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: