Året som gick – en tillbakablick

av Louise den 01 januari 2010

Fikabloggen firar idag sin första nyårsdag och vi kan blicka tillbaka på ett fantastiskt halvår – det bästa någonsin i Fikabloggens historia faktiskt! ;-) Idag bjuder vi på en tillbakablick på 2009, där vi har samlat lite länkar från det gångna årets inlägg. Vissa länkar är genvägar till kategorisamlingar som i flera fall har mer än en sida, t.ex. cafébesökssidan.

Den 30 juni öppnade vi upp sidan och den 6 juli publicerades vårt första riktiga inlägg. Det handlade om olika kaffesorter. Sedan dess har det blivit hela 191 inlägg om fika, kaffe, maskiner, caféer, musik och en massa annat som hör en god fika till. För oss personligen var det också en höjdpunkt när vi fick möjligheten att prata fika i radio i SR Kristianstads förmiddagsprogram.
Läs Fikabloggens första inlägg och bli nostalgisk med oss!

Vi är glada för de samarbeten vi har etablerat. Vi har under hösten fått låna både en Latissima från Nespresso och en Martello från OBH Nordica för att kunna göra lite tester och skriva recensioner. De har också sponsrat fina priser till våra tävlingar, en fototävling på temat ”kaffe och gemenskap” och en julklappsrimstävling.
Här hittar du alla våra inlägg om Nespresso och om Martello.

Vi har också haft ett fint samarbete med Johan&Nyström, som sponsrade priserna till vår allra första tävling om sommarens bästa fikabild. J&N-kaffen har också varit ofta förekommande föremål för tyckanden i olika inlägg. Läs dem här!

Vi har också besökt en del caféer och provat utbudet av såväl kaffe som kakor. Kriterier som mysighetsfaktor och prisläge har också tagits med i vår bedömning, liksom den alltid närvarande ”kanelbullestatusen”. Fikabloggens cafébesök är samlade på dessa sidor.

Några inlägg om te har det också blivit, men det är tydligt att Fikabloggens skribenter är kaffemonster…

Vi vill inte heller glömma hemmafikan som ofta är grundbulten i ett frekvent fikande. Vi har därför haft en kategori som heter ”Dagens fika”, förutom att vi har delat med oss av en hel del recept.

Till sist i denna sammanfattning vill jag nämna våra gästbloggare som både varit på cafébesök, skickat recept och delat med sig av goda fikaminnen. Tack till er! Vi tar gärna emot fler gästinlägg – skicka ett mail till oss om du är sugen på att bidra med ett inlägg! Kontaktuppgifter hittar du här.

Vi vill tacka alla våra läsare för att ni gjort 2009 till ett kanonår för Fikabloggen och nu ser vi med tillförsikt och glädje fram emot ett fikafyllt 2010! Gott nytt fikaår!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Jesper januari 2, 2010 kl. 15:39

Bra sammanfattning Louise! :-) Jag ser tillbaka på 2009 med glädje och ett leende på läpparna. Tänk att vi till och med varit i radio under hösten. Coolt ju! Nu laddar vi för ett 2010 fyllt med ännu mera fika!

Louise januari 2, 2010 kl. 23:53

Kan du tro vi gör! :-)

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: