Är det kaffe?

av Jesper den 29 juni 2010

Den här delen av Fikabloggen befinner sig just nu på Öland och jagar nya fikaupplevelser så här i jubileumstider. Ikväll åts det middag på hotellet Borgholm Strand. Maten var god och pricken över i var en sorbet med smak av jordgubbar och apelsin. Galet bra balans i smakerna och så där perfekt söt/syrlig… Full pott!

Jag gjorde dock misstaget och beställde in en dubbel espresso. Jag borde anat oråd när jag frågade servitrisen om de hade något gott kaffe och hon såg ut som ett frågetecken och inte visste vad hon skulle säga. Men som sagt så kom det in en kopp med någon mörk varm dryck i. När jag såg koppen blev jag ännu mer orolig. ”Gevalia” stod det… Aj då. En snabb titt ner i koppen gjorde mig inte lyckligare. Så här ser inte en espresso ut… Trots alla varingsignlaer så utmanade jag ödet och drack denna förskräckliga dryck. Ni anar nog hur den smakade!?!

Varför gör en restaurang med så pass hög standard på maten en så grov miss med kaffet? Det hade inte krävts så mycket för att kunna servera kaffe med bra smak och hög kvalité. Skippa espresson om ni inte kan göra den. Satsa på en presskanna och riktigt bra kaffebönor istället. Detta är tips från Jesper på plats i Borgholm på Öland.

Glöm inte vara med i vår Jubileumstävling! Vinn fina priser!

{ 3 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Mikkan juni 29, 2010 kl. 11:07

Tvi vale, håller med. Urk!

lillie juni 29, 2010 kl. 16:22

Det där har jag funderat över många gånger – varför skaffar de sig inte ett gäng presskannor på restaurangerna??? De är billiga och enkla att diska, man blir av med de stora, hiskeliga ”bryggkannorna” som står och bränner på plattorna och framför allt så får man nöjda kunder.

Jesper juni 29, 2010 kl. 17:35

Håller med er båda! :-) Idag har jag dock fått riktigt bra kaffe här på Öland. Reportage och en bonustävling kommer inom kort.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: