Test: Lattissima F320-CH – del 2

av Jesper den 07 september 2009

Allt du behöver göra är att luta dig tillbaka och låta din Lattissima göra jobbet!

Vissa apparater kan kännas krångliga att sätta ihop och t.ex. kan enbart rengöringen göra att man avstår från användning. Det kanske låter som ett dåligt försäljningsknep, men faktum är att med Lattissima så går det snabbt att komma igång och det är enkelt att rengöra maskinen.

Första gången du ska använda maskinen behöver man köra igenom lite vatten för att få bort eventuell smuts och för att få maskinen ren och klar. Det finns bara ett fåtal lösa delar och alla klarar av en runda i diskmaskinen. Personligen så diskar jag oftast för hand och det tar inte många minuter.

Bild 2

Klicka på bilden för att se större version.

Mjölkbehållaren som rymmer o,5 liter är det viktigaste att hålla ren. På behållaren finns en knapp som man håller inne så blåser man rent röret med ånga och varmt vatten. Sedan kan du ställa in behållaren i kylen igen. Naturligtvis är det noga att diska behållaren regelbundet för att undvika att mjölken blir dålig och att gammal mjölk finns kvar.

Dropplådan samlar upp eventuella droppar med vatten, kaffe eller mjölk och är väldigt rymlig. Det är sällan mycket som samlas där, men skönt ändå att veta att man inte behöver oroa sig. Denna uppsamlare kan skjutas in så att man får plats med både koppar och glas i olika storlekar.

Hela underredet är en behållare för vattnet. Den rymmer 1,2 liter och fylls enkelt på genom att dra ut underredet och hälla på vatten med hjälp av valfritt kärl. En indikator visar hur mycket vatten som finns kvar. Jag kan tycka att indikatorn är lite väl oprecis och jag har flera gånger trott att vattnet varit slut, men det har funnits ganska mycket kvar.

I följande klipp så visar jag maskinens olika delar. (Jag ber på förhand om ursäkt för den skakiga bilden.)

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Andreas september 8, 2009 kl. 16:13

En sak som slog mig ang. vattentanken. Tömmer man den aldrig? man brukar ju säga att det är viktigt med rent, kallt o nytt vatten när man gör kaffe…

Jesper september 8, 2009 kl. 17:33

Tack för din kommentar Andreas!
Det är absolut inga problem att tömma tanken på vatten. Det är enkelt gjort.
Personligen tömmer jag alltid vattentanken och fyller på nytt vatten varje dag. Oftast dricks det så mycket kaffe att jag får fylla på ett par gånger om dagen. Utan att vara någon expert på området så har jag också hört att vattnet är viktigt i kaffeprocessen.
Hoppas du fått svar på din fråga! :-)

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: