Test: Aeroccino från Nespresso

av Jesper den 02 januari 2010

Personligen dricker jag helst och oftast mitt kaffe svart utan mjölk, socker eller andra grejer i. Då och då kan jag dock bli riktigt sugen på en stark Kaffe Latte med mycket sting i. Min erfarenhet är att man ofta måste prova sig fram på de caféer man brukar besöka för att få en latte som passar just dig.

Skulle du bli sugen på en latte eller cappuccino hemma så finns det dock hjälp att få. För de som vill och har råd så kan jag varmt rekommendera en Nespresso Lattissima som sköter processen helt automatiskt. När jag köpte min Nespresso-maskin så passade jag på att köpa en Aeroccino samtidigt.

En Aeroccino ser ut som en vattenkokare i miniatyr och är avsedd för att värma och skumma mjölk. Det finns två olika ”vispar” som skummar mjölken olika mycket. Det enda du behöver göra är att hälla i önskad mängd mjölk och trycka på knappen och vips så har du skummad mjölk till din cappuccino eller vad du nu önskar för något. Ett extra plus är att rengöringen är extremt enkel. En Aeroccino kostar ca 690 kr, men kan ofta köpas billigare i kombination med en maskin. Så här skriver Nespresso om Aeroccino.

Perfekt varmt eller kallt mjölkskum på bara några sekunder. Kan även användas till att värma mjölk. Maximal kapacitet om man tillreder mjölkskum: 130 ml, maximal kapacitet om man tillreder varm mjölk: 250 ml (diameter: 10,3 cm, höjd: 17 cm) Drivs med el.
Källa: www.nespresso.se

För den som ska köpa en Nespresso-maskin idag så råder jag er till att fundera över hur mycket mjölkbaserade kaffedrycker du dricker. Den inbitne ”latte-kalven” bör köpa en Nespresso Lattissima eller Nespresso Lattissima Premium. Annars finns alternativet att köpa en Nespresso CitiZ med mjölkskummare. Sist men inte minst finns som sagt alternativet att köpa mjölkskummaren separat.

Jag hoppas att du hittar rätt i mjölkträsket och finner den lösning som passar just dig. Skriv gärna en kommentar och dela med dig av hur du har löst mjölkproblemet! :-)

Läs mer:

{ 4 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Thomas april 17, 2010 kl. 09:20

Test? Vadå test; du skriver absolut ingenting om dina erfarenheter med Aeroccinon.

Jesper april 17, 2010 kl. 20:37

Sammanfattning = Den gör precis det den ska göra… värmer och skummar mjölk snabbt och dessutom är rengöringen är enkel. Finns egentligen inte så mycket mer att tillägga.

Joel maj 15, 2012 kl. 07:10

Min aeroccino gick sönder efter ett halvår. Teflonet smälte vid värmeelementet. För 700 kr skulle man förvänta sig att den fungerar längre än så. Dessutom är den svårdiskad

Jill juli 19, 2012 kl. 19:23

Hej

Har en san sjalv o gillar den skarpt och skulle jag vilja kopa den till en van. Bor for tillfallet i USA och har ingen anning pa var jag kan fa tag pa den (aker pa besok).

Har gatt in pa deras hemsida men blir bara slussad till den amerikanska sidan.

Kostar den fortfarande 690SEK? Var kan jag hitta den i Stockholm?

Tacksam for hjalp!
Mvh
Jill

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: