Tanzarú – Limited edition 2010

av Jesper den 18 april 2010

Tanzarú

Tanzarú är årets limited edition från Nespresso och är enligt mig en synnerligen god espresso. Trots den låga intensitetsgraden 4:a så övertygar Tanzarú på alla sätt. Så här skriver Nespresso om Tanzarú:

Baserat på en subtil och balanserad Arabica från Peru, visar Arabican från Tanzania sin livfulla och fruktiga karaktär. En lätt Espresso med uppfriskande toner av citrus och färskt gräs.
www.nespresso.se

Jag var ytterst tveksam eftersom intensitetsgraden var satt till en fyra och jag vanligtvis vill ha 8-10. Döm av min förvåning när Tanzarú levererade mer smak än mycket annat jag druckit. Jag har experimenterat lite, men kan konstatera att den trivs bäst som enkel espresso i liten kopp. Då blommar den ut och jag tycker mig känna av den fruktighet som Nespresso skriver om, men också ett sting av peppar eller något i den stilen för Tanzarú kan verkligen sticka ut. En vän till mig avfärdade Tanzarú direkt med skrynkligt ansiktsuttryck och orden: ”Den var skarp på nåt sätt.” Själv säger jag bara: ”Mitt i prick Nespresso!”


Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: