Nespresso Variations – utlåtandet

av Louise den 30 december 2009

Då var det gjort! Nespressos smaksatta julkaffen är avsmakade. Egentligen kanske jag inte är den rätte att uttala mig om dessa eftersom jag inte är en älskare av smaksatta kaffen. Möjligen kan jag tänka mig lite kardemumma eller kanel i vid väl valda tillfällen. Jesper har tidigare skrivit om smakerna – läs inlägget här!

Hur som helst så utsatte jag mig för alla tre sorterna: pepparkaka, aprikos och kastanjekräm. Om vi ska börja från botten i kaffekoppen, så hittar vi där kastanjekrämen. Den var inte riktigt lika illa som förra årets karamellvariant, men snudd på. Efter två små klunkar åkte den i vasken.

Pepparkakan var inte så illa. Inget jag kommer att längta efter, men klart drickbart. Det lite kryddiga i pepparkaka passar ju bra till kaffe i sig, så där ligger väl en del av förklaringen.

Aprikoskaffet doftade som en burk aprikosmarmelad. Lite oväntat mycket aprikosdoft, faktiskt. Smaken var len och rund men inte så kaffelik. Det kändes nästan som ett fruktte med kaffesmak. Aprikos blir min vinnare i denna provsmakning. Trots det blir det mina vanliga favoriter Fortissio Lungo, Rosabaya och Indriya som hamnar i koppen framöver.

{ 7 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Jesper december 30, 2009 kl. 20:27

Jag håller med Louise om utlåtandet om dessa smaker. Jag placerar dessutom smakerna i samma ordning, pepparkaka i topp och kastanjekräm i botten med lite aprikos däremellan… :-) Det viktigaste är ju att man vågar testa nya smaker!

Louise december 31, 2009 kl. 00:52

Nähä du, jag satte minsann aprikosen i topp jag! ;-)

Jesper december 31, 2009 kl. 17:04

Ber om ursäkt för detta misstag… :-) Då var vi NÄSTAN överens… :-)

PiddaPro januari 3, 2010 kl. 15:58

Själv gick jag in med en något negativ inställning till Aprikos-smaken, men den slutade som min ”vinnare” också bland de tre Variations-sorterna för 2009. Tyckte att de lyckats bäst med smaksättningen i Aprikos.

Såg att Kastanjekräm blev den sort som sålde slut först på Nespresso Club.

Louise januari 3, 2010 kl. 19:12

Oj, det var lite oväntat! Tyckte som sagt att kastanjen inte var en höjdare!

Daddy-T januari 18, 2010 kl. 11:59

Gillar personligen pepparkakan bäst men kan rapportera att vid senaste besöket i Espressobutiken på Champs Elysées i Paris så fick jag veta att den populäraste av de tre sorterna bland fransmännen var kastanjen.

Louise januari 18, 2010 kl. 17:21

Det måste vara något med fransmän och kastanjer alltså… Det är väl få andra som överhuvudtaget äter kastanjer eller? Möjligen schweizare, men de är ju grannar.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: