Nespresso limited edition 2010 – Kazaar

av Jesper den 03 september 2010

Idag fick jag göra en ny bekantskap och det var av det starkare slaget. Kazaar är namnet på 2010 års limited edition från Nespresso och beskrivs så här:

Intensiv och eldig – kraften hos Kazaar är resultatet av en verklig innivation skapad av Nespresso-Experter i nära samarbete med kaffeodlare. I Syd- och Centralamerika fann Nespresso två Robustasorter och en Arabicasort, vars kraftfulla temperament avslöjade helt nya outforskade egenskaper. Dessa kaffesorter har sedan skickligt bearbetats för att ge upphov till helt oanade aromatiska kvaliteter. Robusta Conillon från Brasilien är mycket intensiv i all sin renhet. Tvättad Robusta från Guatemala, en hitintills oupptäckt kaffesort, kännetecknas av sin utsökthet och unika fyllighet. Arabica Corrado från Brasilien, slutligen, tillför en utsökt finess till blandningen.

Med Kazaar har Nespresso drivit rostningen till sin spets, ända till den punkt då aromen kulminerar och utstrålar hela sin kraft. Den kraftfulla beskan och de kryddiga tonerna balanseras av en tät och krämig konsistens. Intensiteten dröjer sig kvar i munnen långt efter avsmakning. Hettan hos Kazaar är oändligt koncentrerad och den kommer till sin rätt i en ristrettokopp, med mycket lite vatten, och den kan med fördel drickas med en aning mjölk. Då framträder de milda kolatonerna fram.

Jag har bara druckit två koppar och än så länge, men jag gillar verkligen Kazaar. Jag är generellt väldigt glad för kaffe med mycket smak, intensitet och beska och därför seglade Kazaar in på en förstaplats på min personliga lista över kaffe från Nespresso. Den här ska köpas upp i mängder!

Läs mer om Nespresso:

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Rune september 25, 2010 kl. 19:38

Då har jag äntligen fått testa den nya kaffesorten och man får ju hålla med om styrkan, 12 av 10 möjliga. En riktigt kraftfull historia som nästan blir lite för kraftig för mig att dricka ”ren”. Personligen gillar jag att dricka den som Lungo med en skvätt varm mjölk i. För alla som gillar lite ”umpfh” i sitt kaffe kommer säkert den här sorten sitta som en smäck.

Jesper september 26, 2010 kl. 19:32

Tack för din kommentar Rune! :-) Ja, styrkan är det inget fel på hos Kazaar. Personligen dricker jag den som lungo och låter mig anfallas av styrka och smak. Jag kommer lägga upp ett stort lager av den här rackaren.

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: