En dag i en fikabloggares liv

av Jesper den 12 mars 2010

Dagen började kl. 06.30 då alarmet ringde och någon tyckte det var dags att gå upp. Frukosten bestod idag av branflakes med yoghurt och en banan och detta sköljdes ned med en kopp kaffe av sorten Zoegas Intenzo. Idag skulle det bli en dag på kontoret med mest pappersexercis, mail och telefonsamtal så jag bestämde mig för att öppna mitt café.

Kl. 08.00 – Caféet öppnar.

Kl. 08.03 – Jag utför daglig tillsyn på min Nespresso vilket i praktiken innebär att fylla på vatten, rengöra den och helt enkelt se till att den är redo för den hårda arbetsdagen. (alltså maskinens hårda arbetsdag) Kl. 08.08 rinner den första Lungon ner i koppen och ljuva aromer sprider sig!

Kl. 08.30 – Efter en kort stunds skrivande så bestämmer jag mig för att testa två rättvisemärkta teer från Världsbutiken i Ystad. Misstag! Jag måste inse att jag inte är en tedrickare och jag kan inte ge ett te en rättvis bedömning. Oavsett så  vill jag lyfta fram att Världsbutikerna har många rättvisemärkta teer både som påste och lösvikt. Även den vanliga mataffären börjar bättra på sitt utbud av rättvisemärkta produkter och däribland te.

Mina smaklökar och luktsinne fick Darjeeling till att lukta gammal fisk och Rooibos bara udda. Är det någon därute som kan mer om te och har bättre smaklökar än vad jag har så skriv en kommentar och dela med dig om vad du tycker!

Fler uppdateringar kommer under dagen…

Kl. 09.00 – Kaffe… Lungo nummer två rinner sakta ner i koppen! Gott!

Kl. 10.15 – Kaffe igen… Lungo nummer tre intas med stor entusiasm! För er som undrar så jobbar jag mellan varven också samt undertiden jag dricker mitt kaffe. :-)

Kl. 11.30 – Dags för lunch och dagen till ära blev det en tur till Hartmans Café i Ystad. Jag slog till på en macka med kyckling, pestokräm och en röra med röd curry bland annat. Till detta drack jag en latte och sist men inte minst åkte det ner en sockerbulle också. Den sistnämnda var riktigt bra, god och allmänt kanon! Det var hur mycket vaniljkräm som helst i den och jag rekommenderar den varmt!

kl. 12.15 – På väg från Hartmans gick jag inom bokhandeln och fyndade tre böcker på bokrean. Det blev två böcker om kaffe och en om te… Mer info kommer senare. Väl tillbaka på jobb brummade Nespresson igång och ytterligare en lungo står och väntar på att avnjutas.

Kl. 14.00 – Konstaterade att tiden gick och effektiviteten var närvarande! Kryssade väldigt många punkter från min ”att-göra-lista” nu och firar med en kopp kaffe.

Kl. 17.45 – Aj aj aj… Nu har det gått 2 timmar utan att jag druckit kaffe. Arbetet krävde ett visst mått av närvaro både fysiskt och mentalt under ”Andrum” vilket är en kort andakt för oss vanliga dödliga på ett språk som alla förstår. Det är ett skönt sätt att avsluta en fredag på. Nu kräver dock denna tjocka kropp mat och sedan mer kaffe!

Kl. 19.50 – Tack för idag! Nu ska jag avrunda kvällen med en kopp hederligt bryggkaffe och sedan blir det en tidig kväll som avslutas som alla kvällar… En timme på spikmattan!

{ 6 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Rune mars 12, 2010 kl. 12:47

Du skrev att du inte drack te… men Lungo är ju nästan som te så därmed hade du ju kunnat titulera dig lekman i alla fall inom te-gebitet. Annars håller jag med dig om teet. Kan inte recensera det för fem öre. Mina omdömen blir alltid i stil med ”lämpligt för avfettning av motordelar” eller ”utmärkt för att framkalla klökningar”. Din lunch såg förresten bättre ut än mina fiskbullar, som f.öv. verkade stirra tillbaka på mig från microvågsugnen.

Louise mars 12, 2010 kl. 12:54

Nej nej Rune, en bra lungo är stark och god och låååångt ifrån te!
Fiskbullar kan per definition inte se aptitligt ut…

Rune mars 12, 2010 kl. 13:48

Först och främst… *flämt!* Louise, acceptera något svagare än fullstyrka som gott?! Skrämmande… Jag tycker jag har gett Lungon alla chanser i världen men när allt kommer omkring tycker jag den blir blaskig. Inget ont om man gillar lungo men jag har inte lyckats fatta tycke för den.

Sedan jag åt fiskbullar kalla, direkt ur burken, på en militärövning har jag märkt att min definition av ”aptitlig” har blivit mycket generös. Det har liksom ingen betydelse att de ligger och dallrar på tallriken bara de är varma. Snacka om att ha en ”glaset halvfullt”- inställning till fiskbullar! =)

Jesper mars 12, 2010 kl. 14:01

Mina Lungo är riktigt goda och efter att en dag druckit tokmånga espresso med efterföljande skakningar så är det även en överlevnadsinstinkt som slagit till.

När det gäller te så köpte jag idag min första bok om denna dryck och ska nu börja lära mig lite mer… Frågan är dock om det någonsin kommer bli mer än teori?!?

Louise mars 12, 2010 kl. 17:41

Det hade varit trevligare om din generösa inställning gällde mer kaffe och mindre fiskbullar tror jag… ;-)

Jag har i och för sig aldrig darrat av kaffe och är så gott som alltid helt opåverkad av koffeinintaget, men ibland gillar magen nåt lite mindre koncentrerat än espresso. Men så har jag ju också ett sjukligt förhållande till kaffe…

Jesper mars 12, 2010 kl. 17:50

Jag gillar att den beskrivningen verkligen har fastnat! :-)

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: