Coffee Duck

av Louise den 01 februari 2011

I julklapp fick jag ett paket Coffee Duck. Vad gömmer sig bakom detta konstiga namn, kan man undra. Jo, Coffee Duck är återanvändbara kapslar av plast för Nespresso-maskiner.

Istället för att använda färdiga kapslar fyller man sin Coffee Duck med valfritt kaffe, stänger den och stoppar den i Nespresso-maskinen, precis som en vanlig kapsel. När kaffet är klart fångar man upp sin plastkapsel, tömmer den, sköljer av den och så är den klar att användas igen.

Jag har provat med lite olika malningsgrader på kaffet, men om det ska gå att jämföra med Nespressos riktiga kapslar så måste man använda finmalet espressokaffe. Smaken blir då god och kaffet lagom starkt. Med för grovmalna bönor blev kaffet blaskigt.

Fördelen med Coffee Duck är att man kan använda vilket kaffe man vill i sin Nespresso-maskin. En annan, inte så oviktig fördel, är att man slipper ifrån de miljöovänliga aluminiumkapslarna. Den största nackdelen är att man lite kommer ifrån det som är det vinnande konceptet med Nespresso – enkelheten. Det är lite bökigt att fylla och rengöra sin plastkapsel, och det blir inte den där snabba koppen kaffe man tar på morgonen halvvägs ut genom dörren.  Jag tycker att Coffee Duck är ett bra komplement till de vanliga kapslarna, men ingen fullständig ersättning.

Du hittar Coffee Duck hos Kjell&Co. Nu kostar den enligt deras hemsida 119:- för tre stycken.

{ 8 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Mia februari 6, 2011 kl. 12:10

Jag får inte mina Coffeeduckar att funka! Har varit och malt bryggkaffebönor till espressostorlek men vattnet rinner för fort igenom iaf och kaffet blir blaskigt. Jag ger upp snart! Packar ni dem jättehårt eller ska man klippa till ett kaffefilter så att det blir ytterligare en bariär som kaffedrycken ska igenom? Tips någon?!?! Ska det vara så jobbigt att få till en vanlig kopp kaffe tycker man?!

Louise februari 6, 2011 kl. 21:20

Hej Mia,
Jag har provat både med espressomalning och lite grövre (typ fin bryggmalning) och det har funkat med bägge. Angående packningen så har vi skopat upp lite rågat och tryckt till lite lätt. Klippa kaffefilter verkar himla omständigt tycker jag.

Jens februari 7, 2011 kl. 23:29

Wow tack för tipset
blir till att köpa en sån

Louise februari 8, 2011 kl. 19:07

Ja, det är värt att prova tycker jag!

Rune februari 11, 2011 kl. 00:09

Jag vill bara förtydliga att det är Kjell&Co som har kaffe-ankorna, inte Clas Ohlson. Om du går in på CO och frågar efter Coffe Ducks så kommer de inte alls förstå vad du menar. (Fråga mig inte hur jag vet detta). Men tydligen var det ganska många som blandat ihop kedjorna och frågat efter dom på fel ställe.

Therese februari 11, 2011 kl. 11:55

Hej,

Jag har precis köp coffeeduck till min Citiz, men får det inte att fungera. Jag har testat med vanligt bryggmalet, lite mer finmalt och sen öppnat upp en nespressokapsel och tagit det kaffet i en Coffeeduck.
Det är som att min maskin inte orkar med något, spelar ingen roll hur mycket eller hur lite jag packar kaffet i kapseln. Först kommer det bara rent vatten ur maskinen sen blir det lite mörkare men då avtar strålen och blir väldigt tunn och går långsamt. Har du några tips till mig? Upplevde du kanske samma problem när du testat dig fram?

Louise februari 13, 2011 kl. 17:46

Hej,

Som sagt jag har inte haft problem att få det att fungera. Men Fikabloggen ger sig inte så lätt. Jag googlade ”Coffee ducks” och kom till tillverkarens lite svårnavigerade hemsida. Där stod i alla fall att det kunde vara problem med de nyaste maskinmodellerna, men att de jobbar på en lösning. Min maskin har några år på nacken nu, så det kan ju vara där förklaringen finns. Man kan ju tänka sig att Nespresso inte är så glada för fyll-hemma-själv-kapslar, så det är en inte helt otänkbar förklaring…

K B Arosenius september 27, 2011 kl. 15:28

Nespresso efter 2010 kräver en ny CoffeDuck. Även den finns på Kjell&Co.
3 för 119:-. Nyhet!! Importerade tidigare 4 för 304:-.

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: