Martello Capsule Espresso

av Jesper den 20 november 2009

2452_2OBH Nordica lanserar nu en espressomaskin som använder sig av kapslar med kaffe likt det system som Nespresso använder sig av. Martello Capsule Espresso är namnet på maskinen som finns i 4 olika färger till ett pris av 1995 kr. Det finns fyra olika sorters kapslar med olika karaktär och styrka på kaffet allt efter användarens smak och tycke. En kapsel kostar 3,30 kr, vilket är helt jämförbart med Nespressos priser. Maskinerna

Så här presenterar OBH Nordica sin maskin:

2471Martello tar dig genom hela din dag. Vakna upp på morgonen, sträck på dig, gå ut i köket och ett, två, tre – din espresso är serverad. Häll på lite varm och skummad mjölk. Vips så är din latte klar för en mjuk start på dagen. Du justerar själv mängden vatten du vill ha för att få just din perfekta kopp.

2471_2Snabbfakta
Espressomaskin med ett unikt kapselsystem som bevarar all arom från färskmalet kaffe. Martello kapslar finns att köpa hos din återförsäljare. Bästa smak och kvalitet varje gång. Pumptryck 20 bar. Automatisk tömning av förbrukade kapslar till en integrerad behållare. Löstagbar vattentank på 1 liter

Jag tycker det är spännande med nya produkter och eftersom jag själv är så insnöad på Nespresso så är det extra intressant att se ytterligare en utmanare på den marknaden. Det finns några skillnader mellan systemen som jag kan läsa mig till och det är bland annat det faktum att kapslarna till OBH Nordica’s Martello kan köpas hos återförsäljaren, vilket betonas. Till en Nespresso måste beställning göras på nätet via Nespresso Club. Martellon  har 20 bars tryck och Nespressos flesta modeller har 19 bars tryck, en hårfin skillnad men ändå en skillnad. Värt att notera är dock att det finns många likheter.

Det jag (och säkert ni också) är mest nyfiken på är hur kaffet smakar när det väl landar i koppen?!? Igår skickade vi på Fikabloggen ett mail till OBH Nordica där vi önskar låna en maskin för tester. Vi hoppas verkligen att det blir så, men är det någon av våra läsare som har erfarenhet av Martello Capsule Espresso så får ni gärna dela med er av era tankar och smakupplevelser genom att skicka en kommentar.

Du kan se en reklamfilm från OBH Nordica och låta dig inspireras och läs gärna mer om maskinerna på OBH’s hemsida.

obhnordica

{ 18 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Åsa Meczynski november 26, 2009 kl. 19:22

Jag undrar också om Martellos kapslar är i plast eller metall. Snällare mot miljön?

Jesper november 28, 2009 kl. 15:17

Martellos kapslar är så vitt jag förstår i plast, men jag återkommer med ett svar i frågan. Har idag hämtat ut en Martello-maskin och ska inleda lite tester. :-)

Ronald Hatter januari 17, 2010 kl. 20:42

Har martello maskinen. Underbar espresso. Kapslarna är i plast med folieskydd. Jag måste säga, jag jämför mina espresso med de jag köper i en välrenomerad ”latte” cafe i stan. Jag njuter verkligen. Har ingen erfarenhet av nespresso överhuvudtaget. Men att det skiljer 1 bar i tryck är faktiskt en viktig grej för kaffebönan, detta vet väl alla som sysslar med kaffe.

Att rekommendera!

Maria januari 20, 2010 kl. 11:51

Är det någon som har haft problem med att kaffepulvret i kapseln läcker ut i kaffet. Det är inte trevligt att dricka då. Jag har provat med rengöring och allt möjligt. Kan det vara kapslarna det är fel på?

Urban januari 30, 2011 kl. 18:30

Jag skaffade min Martello-maskin från OBH till jul. Tycker det blir fantastiskt gott kaffe, men det svalnar ju ganska snabbt. Är det så med espresso, att det inte blir lika hett kaffe som när man brygger kaffe i en bryggare? Hur som helst är det lagom varmt när det är nygjort och man får väl se till att dricka det lite snabbare… Jag har inte haft problem med att det läcker ut kaffesump i koppen.

Malin februari 14, 2011 kl. 10:46

Hej,

Några frågor:
Jag köpte en Martello i förra veckan men har inte kunnat inviga den än, jag hittar nämligen inga återförsäljare av kappslar, det är väldigt vagt vart det säljs tycker jag. Finns det nått annat märke men kan använda i Martello maskinen som inte är deras egna? tänker även på framtida bruk i form av choklad, det finns ju andra maskiner som kan brygga choklad, tänker på barnen.

Mvh /Malin

Jesper februari 14, 2011 kl. 21:21

Tack för alla era kommentarer i ämnet! :-)

Malin:
Om jag har förstått det rätt så ska man kunna köpa kapslar lite varstans. T.ex. så finns de på Åhléns, El-Giganten och några ställen till här i Ystad. Hur det ser ut i övriga landet kan jag tyvärr inte svara på. Men OBH använder ju just detta som ett försäljningsargument, att det finns kapslar att köpa nära dig.

Varje maskin har sina särskilda kapslar. Alltså är det bara OBH Nordicas Martello-kapslar som passar i din maskin. Jag har inte heller hört att det ska komma choklad och te till Martello, men vem vet. Är det viktigt med andra drycker såsom choklad och te så är min gissning att det är bättre att satsa på en maskin som redan idag erbjuder det.

Lycka till! :-)

Anton N februari 19, 2011 kl. 10:56

Hej!

Jag fick en Martello-maskin i somras då jag fyllde år. Jag är nöjd med kaffet som den pressar ur sig och gillar att hoppa mellan de olika smakerna (om än bara 4 st).

Men efter bara några månaders användning så märkte jag att det börjat läcka ut vatten ner i kapselbehållaren, ibland riktigt mycket vatten. Det vatten som läcker ut är inte kaffefärgat så det läcker alltså innan själva kapseln. Verkar som att läckaget beror på själva kapslarna eftersom vissa läcker – allt ifrån lite droppande till att det forsar ner vatten – och vissa inte läcker alls. Kanske är det folien som är mer eller mindre skrynklig runt kanterna på kapslar så att det slinker ut vatten där på vissa. Den gröna packningen som ska täta mot insidan av kapseln (mot änden där det sitter folie) ser hel och fin ut. Som värst har det läckt ut ungefär dubbelt (!!) så mycket vatten som det blir kaffe.

Jag har starkt funderat på att reklamera maskinen och köpa mig en Nerspresso, som ju har fler smaker, fler varianter på maskiner och som jag tycker känns mer robusta. Men tyvärr hittar vi inte kvittot på Martellon och då går det nog tyvärr inte…

För någon vecka sedan började maskinen att trycka ur sig kaffesump emellanåt också, som andra också har beskrivit. När det händer är det bara att slänga koppen (kaffet alltså), spola rent med rengöringskapseln och göra en ny kaffe. Det har nu hänt 3 gånger av ca 10. Ännu ett skäl varför jag vill reklamera den…tyvärr, för jag gillar ju kaffet!

Ska åka och köpa fler kapslar idag och hoppas på att maskinen är snäll mot mig framöver :)

Anton N mars 2, 2011 kl. 20:33

…har nu avnjutit ca 25st koppar espresso sedan jag köpte nya kapslar (en påse Gold, en påse Intenso). Har kört ungefär lika många från vardera påse och det har nog inte läckt en enda droppe vatten ännu. Det har inte heller kommit något sump ur kapslarna. Det verkar alltså som att det tidigare varit dålig kvalité på kapslarna i sig. Bara att pressa vidare och hoppas på att få bra kapslar i framtiden också!

Jesper mars 7, 2011 kl. 16:33

Tack Anton för dina kommentarer. Det är bra att få veta hur maskinen beter sig och om det är kapslarna som strular eller ej. Dina iakttagelser är ovärderliga för alla läsare här på Fikabloggen. :-)

Torbjörn Jonsson augusti 11, 2011 kl. 16:25

Har nu haft min Martello maskin i 2 månader. Jag har inte haft några problem förutom kanske att hitta kapslar. Surfade runt lite och hittade en tysk sida som har maskiner och kapslar. enl hemsidan ska det där finnas 9 olika sorter, kul va?
http://www.shop.martello-cafe.com/

ida augusti 31, 2011 kl. 13:46

Hejsan, har precis köpt min martello maskin, men har inte kunnat inviga den en, hittar inga kapslar att köpa till den!!!! I ´Boxholm finns det bara kapslar till Tassimo och Dolce gusto. Lite tråkigt tycker jag. Blir att åka in till Linköping där jag beställde maskinen ifrån och kolla… Det jag saknar och har letat efter är att det inte verkar finnas någon mjölkkappsel till martello…
Mvh ida

Fredrik september 10, 2011 kl. 12:24

Ida, kapslar finns bland annat på NetOnNet och Coop Forum i Linköping.
För er som inte har en maskin så säljer NetOnNet OBH Nordica Martello för 399
Kaffet blir kanon!

karin november 17, 2011 kl. 13:39

Är besviken på maskinen då den ger sump i kaffet. Ställer nog undan den. Synd för jag har fått den i precent. Vad säger obh nordica

Beatrice december 25, 2011 kl. 18:18

Hej !
Igår fick jag en Martellomaskin, OBH Nordica av mor och far i juklapp
Nu ikväll skulle vi köra den med rengöringskapseln, men det funkar inte. Gör precis som det står i beskrivningen men det kommer inte fram något vatten och den blir väldigt varm och det börjar lukta bränd plast…
Vad gör vi för fel?

Louise januari 2, 2012 kl. 08:59

Jag skulle rekommendera dig att kontakta OBH Nordica eller affären där maskinen är inköpt.

Gustaf januari 4, 2012 kl. 22:01

Har hitills gjort två koppar, smakar väl bra… men saknar mer sorter och tycker det är synd att det blir så små koppar!!

Anna april 17, 2012 kl. 12:52

Hej…fått en martello maskin förra veckan. Letat överallt, i alla affärer efter kaffe kapslar men hittar inga. I vilka affärer finns dom??

Lämna en kommentar

{ 2 trackbacks }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: