Veckans kaffebesvikelser

av Louise den 08 oktober 2009

För ovanlighetens skull ska det idag handla om besvikelser på kaffefronten. Under den gångna veckan har jag nämligen provat två nya sorters kaffe.

presso_gentile_55Den första är Zoégas Presso Gentile. ”Zoégas Presso Gentile är ett spännande, litet mjukare mörkrostat kaffe där fyllighet och rundhet ger en smakrik uplevelse” skriver Zoégas på sin hemsida. Det lät lovande tyckte jag och grävde fram min presskanna ur gömmorna. Första kannan var riktigt platt fall. Kaffet smakade nästan ingenting och någon eftersmak infann sig inte. Ett nytt försök gjordes med lite mer bönor i kannan. Så här i efterhand kan man kanske tycka att det är dumt att tro att mer bönor ska rädda ett dåligt kaffe, men det kunde ju i alla fall inte bli mycket sämre. Tja, det smakade kanske aningen mer andra gången men fortfarande inte tillräckligt för att glädja mina smaklökar. En riktig besvikelse tycker jag.

SNC14276Jaha, efter denna otrevliga kaffeupplevelse gick jag till Kahls och köpte kaffe istället. Jag köpte sorten ”Monsun Malabar” från Indien, som är speciellt eftersom torkningsprocessen sker under monsunperioden vilket gör att kaffet utsätts för hög luftfuktighet. Så här skriver Kahls om slutprodukten: ”Resultatet är en mogen, mjuk och mycket fyllig smak. Avslutningen är lång, nästan sirapslik, helt ren och utan syrlighet.” Också detta kaffe var en besvikelse när man fick den i munnen. Själva kaffet hade ingen karaktär alls tyckte jag och eftersmaken var en mjölig känsla i hela munnen. Har du något favoritkaffe från Kahls? Kom igen, ge mig ett tips som skulle kunna få mig att köpa kaffe därifrån igen!

Jag hoppas att resten av veckan kommer att erbjuda trevligare kaffeupplevelser än så här!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Rune oktober 9, 2009 kl. 11:59

Monsun Malabar är inte det mest kraftiga kaffet som finns, men det var lätt den kaffesort som tog mig genom högskolan. När man tankar i sig kaffe under långa tentaperioder så fick i alla fall jag magknip och ett ganska högt Ph-värde i magen. Monsun Malabar har väldig låg syrlighet så det kunde jag dricka helt utan problem i stora mängder.
Jag vet att jag har skrivit att Monsun Malabar var en favorit men det var lite av ett skrivfel. Jag skulle skrivit Mocca Sanani. Det är betydligt mer smak i Mocca Sanani och kanske ännu bättre, en tendens till choklad i smaken.
Kenya AA är en annan sort som har lite mer ”malle” i smaken.

Jag gillar fortfarande smaken i Monsun Malabar ska jag kanske tillägga. Men det är mer en kaffesort för personer som inte gillar de kraftiga, tunga kaffesorterna. Och för alla som pluggar och inte har en plåtmage…

Louise oktober 9, 2009 kl. 16:00

Jag är ju student, så då borde det ju vara något för mig då, men jag tar hellre färre koppar av en godare sort – syrlighet eller ej. Du kan få min påse Rune, jag har bara tagit till en kanna ur den!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: