Tre indier från Johan & Nyström

av Jesper den 22 oktober 2010

När jag fyllde år fick jag bland annat kaffe från ”Johan & Nyström” och det är alltid uppskattat! Sorten jag fick var ”Tre indier” och jag får säga att det var en trevlig bekantskap. Personligen gillar jag kraftiga, smakrika och lite sträva sorter och jag kan egentligen inte påstå att ”Tre indier” kvalar in i den kategorin fullt ut. Dock ska jag säga att kaffet har sköna smaker och känns balanserat, samtidigt som det är något som sticker ut och gör det speciellt. Jag är inte världsbäst på att formulera smaker och upplevelser, men ungefär så tänker jag kring kaffet.

Johan & Nyström skriver om ”Tre indier” på sin hemsida:

Vår hyllning till det fantastiska kaffelandet Indien. Genom att blanda 3 stycken olika kaffen från Indien så får vi en blandning som med sin fyllighet och milda arom inte liknar mycket annat. Om du gillar kraftiga, chokladmjuka, fullödiga kaffesorter med harmonisk smak, då är detta kaffet för dig.
Källa: www.johanochnystrom.se

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

Rune oktober 22, 2010 kl. 23:08

Jag personligen alltid gillat de lite mildare kaffesorterna som t.ex. Monsun Malabar men just tre indier har varierat ganska mycket från parti till parti. Jag har köpt någon påse som av någon anledning smakade fadd oavsett hur mycket kaffeböner jag öste i melittafiltret. Jag misstänker det kan bero på rostningen eller något. Men ett bra parti tre indier är faktiskt gott.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: