Rätt kaffe – Idido Misty Valley

av Louise den 07 april 2010

Nu har jag blivit färdig att, som utlovat, testa det riktiga Idido Misty Valley-kaffet från Johan&Nyström. Om Idido skriver J&N att det är kaffet som tror det är en färskpressad juice. Jag har druckit kaffet i aeropress och det passar ju bra. Juicepress, kaffepress…..press som press kanske? Kaffet är mycket riktigt fruktigt och min mage tycker också det är lite i överkant syrligt. Smaken är det absolut inget fel på, tvärtom. Hittills har jag inte provat något J&N-kaffe som gjort mig besviken, även om jag har favoriter som gör mig extra glad. Idido ingår i Limited Edition-serien, vilket innebär att det finns begränsad mängd att tillgå och när den är slut är den slut.

På sin hemsida skriver J&N så här: ”Kring staden Idido i regionen Yirgacheffe i Etiopien processas ett högst originellt kaffe; ett kaffe som tror att det är en färskpressad fruktjuice. Från högmogna kaffebär sker torkning och långsam fermentering direkt under solen och under oavbruten omrörning. Resultatet blir en explosiv fruktintensitet med dominans av mandarin, aprikos och söt lime. Fruktig som aricha, men mer citrus och inte lika mycket jäst frukt.”

Jag rekommenderar att  ni provar en påse och låter er förvånas av fruktigheten och det fräscha som följer med den. Var dock rädd om magen om den är lite känslig!

Läs vad vi skrev om misstags-Ididon här.

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

Rune april 8, 2010 kl. 22:32

Det här ÄR ett oerhört fruktigt kaffe. Personligen tycker jag det har för mycket likheter med fruktte och är inte min favorit även om det är fullt drickbart. Som folk kanske vet finns det smaksatt kaffe (typ choklad-kaffe) och skulle man göra ett kaffe smaksatt med citrus så hade det smakat så här. Det är ändå ett lite annorlunda kaffe att testa som helt klart står ut.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: