Kafferosteri med lite extra omtanke

av Louise den 03 september 2009

Veckans tävling sponsras av kafferosteriet Johan&Nyström. Vi bad dem berätta lite om sig själva och om deras ambitioner med sitt kafferosteri. Så här svarar Johan Ekfeldt, en av företagets grundare:

j&N fabriken”För 5 år sedan vi startade Johan & Nyström, Sveriges färskaste kafferosteri. Rosteriet grundades av två Johan, Damgaard och Ekfeldt, två bröder från Haparanda, Mats och Anders Nyström, samt teexperten Anders Holzner.Det började som en nödvändighet att rosta grymma kaffe i det då extremt traditionella kaffesverige. Vårt mål var då som nu att erbjuda exceptionella kaffeupplevelser; etiskt upphandlat kaffe med en unik smakprofil.

Vårt mål är att bjuda in till en skön smakgemenskap, baserad på respekt för råvaran kaffe och för det människor som odlar den. Vi försöker lyfta fram det unika i dessa producenters ansträngningar genom att utbilda våra kunder i allt från kaffets terroir till baristakunskap.

För 5 år sedan var trenden italiensk espresso. Idag är det Direct Trade utan mellanhänder, svenskrostat med transparens om odlare och innehåll med en mångfald som närmar sig systembolagets vinsortiment. Långt från rosteriernas hemliga blandningar och 100-åriga traditioner. Vi är fortfarande ett av Sveriges minsta rosteri men jag vågar säga att vi är det mest dynamiska och snabbast växande.

j&NTrots lågkonjunktur så växer intresset för kvalitet framför kvantitet. Vi brinner lika mycket för våra produkter idag som för 5 år sedan. Vi har även börjat exportera kaffet till flera länder i Europa, vilket är roligt då vi får sprida lite kaffekärlek över Sveriges gränser. Kronan på verket är vår nyöppnade konceptbutik på Södermalm i Stockholm. Målet är att kunden efter ett besök där skall komma ut med nya kaffeögon och tänka en sekund extra innan de väljer det billigaste kaffet i snabbköpet.”

Vi på Fikabloggen gillar verkligen deras affärsidé att erbjuda kvalitet på alla plan och ser fram emot att snart få skicka hem lite goda smakupplevelser till vinnarna i vår tävling om sommarens bästa fikabild.

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: