Kaffekärlek…

av Louise den 18 september 2009

Jag är kär! Efter att ha skeppat Johan&Nyström-kaffe till våra tävlingsvinnare tänkte jag att det vore kanske lämpligt att prova något av deras kaffen själv också, så man vet vad det är vi sprider omkring oss. Sagt och gjort, inköp av kaffen ombesörjdes.

bolivia_winner_HALFFörst provade jag ”Café Alejandra – Cup of Excellence Bolivia 2008″. Tycke uppstod omedelbart! Som namnet avslöjar är kaffet prisbelönt och vad jag förstår ett hyfsat exklusivt kaffe. Det som framförallt slog mig är den extremt långa eftersmaken. Det gör att man s.a.s. blir mätt på kaffet. Man behöver inte bälga i sig tio koppar på raken, en kopp gör en mer än nöjd. Florencia Fernandez heter odlaren bakom detta kaffe. Tillsammans med man och två barn driver hon den lilla kaffefarm, där bönorna odlats.

Pase_Harrar_HALFDet andra kaffet jag provade var ”Etiopien Harrar Longberry FTO”. På förpackningen kan man läsa att det som utmärker kaffet är dess kraftiga blåbärsarom. Trots denna information blev jag förvånad över hur tydligt både doften och smaken drar åt blåbärshållet. Kaffet är synnerligen välsmakande och även här är eftersmaken ljuvligt lång. Detta kaffe är både rättvisemärkt och ekologiskt.

I helgen ser jag fram emot att prova den tredje sorten jag köpte, ”Bolivia Rio Colorado”. Om den är ens i närheten av de tidigare provade två sorterna kommer jag inte att bli besviken. Så jag vill gratulera våra tävlingsvinnare till den smakupplevelse de har framför sig och rekommendera alla andra att göra en liten inköpsrunda till närmatse J&N-återförsäljare. Själv är jag som sagt kär – i riktigt gott kaffe!

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Rune september 18, 2009 kl. 09:27

Kul att se att du har upptäckt ”snobbkaffe”. Själv har jag svårt att gå tillbaka till zoegas efter man druckit riktiga kaffesorter.
Mysore Nuggets och Monsun Malabar tillhör mina favoriter.

Louise september 18, 2009 kl. 10:07

Tack för tipsen från ett äkta proffs!

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: