Kaffe från Öland

av Louise den 02 september 2010

Vid besöket på Böda kaffestuga och rosteri på Öland i somras köpte jag med mig hem tre sorters kaffe.

Det första jag provade var deras egen ”Öland original mörk”. Enligt uppgift är bönorna ekologiska bönor som är köpta direkt från odlarna i Uganda. Kaffet var gott men i mitt tycke var eftersmaken aningen besk. Den perfekta avslutningen saknades. Det lilla extra fanns inte där och kaffeupplevelsen blev därför inte jättespännande, vilket drar ner omdömet en aning.

Andra sorten ut var Sumatra Mendheling från Indonesien. Det var godare med en tydligare karaktär. Mjukt men med ett viss sting, tyckte jag. Kaffet kvalar in som god tvåa i detta helt ovetenskapliga och synnerligen subjektiva test.

Tredje påse ut och testets vinnare är Yellow Bourbon från Brasilien. Mjukt, fylligt och lite sött smakar detta. Eftersmaken är rund och fin. Helt klart min favorit bland de tre!

Som sagt, det är spännande med små rosterier där hantverket är det viktiga. En sak saknar jag dock och det är lite mer information än bara namnet och ursprunget på paketen. Jag skulle gärna vilja veta lite mer om kaffet, vilka ställen och farmer det kommer ifrån, lite vad som karakteriserar just detta kaffet och hur smakprofilen ser ut.

Läs om våra besök på Böda kaffestuga i två inlägg:
*Cafébesök: Kaffestugan i Böda
*Kaffestugan i Böda – en åsikt till

{ 3 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Jerker Nilsson september 2, 2010 kl. 20:26

Hej!

Jag vann kaffe av er för ett tag sen och fick ett meddelande om att den ni hade kontakt med hade semester.

Har personen ifråga slutat ha semester nu tror ni? :)

Mvh
Jerker

Louise september 3, 2010 kl. 09:34

Hej,
Du är inte bortglömd! Jag hade mailkontakt med honom igår och förseningen beror på flytt av deras malmökontor. Hopp finnes dock att vinsten ska landa i din brevlåda nästa vecka!

Trevlig helg!
Louise

Jerker Nilsson september 3, 2010 kl. 16:48

Ingen brådska! Tack för svaret! :)

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: