Kaffe från Kahls

av Jesper den 31 december 2009

När jag fått min kaffekvarn, som jag skrev om för någon dag sedan i det här inlägget, så var det dags att köpa kaffebönor att mala också. Jag stannade till vid Kahl’s Te & Kaffehandel och köpte två olika sorter.

Juncalito är ett Single Estate-kaffe från Dominikanska Republiken. I bergskedjan Cordillera Central odlas kaffet på 1100 meters höjd med de absolut bästa förutsättningarna för en fantastisk dryck. Vi kan rekommendera detta kaffe till espresso men det passar även bra till bryggning. 100 % Arabica. Drick och njut!

Yirgacheffe är 100 % Arabica med etiopiskt ursprung. Det rostas hårt för att få fram en mustig kryddighet balanserad med en fin syrlighet och en sötma som påminner om mörk knäck. Det här smakfulla kaffet med en svag ton av ingefära passar bra till alla bryggsätt.
Fairtrade/Rättvisemärkt garanterar att denna produkt är handlad i enlighet med internationella Fairtrade-kriterier. När du köper rättvisemärkt bidrar du till bättre arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer – en bättre framtid för människa och miljö. www.rattvisemarkt.se

Som jag tidigare skrivit så är jag ingen mästare på att beskriva smaker och lägg där till att jag ännu inte är helt hemma på exakt hur jag ska mala bönorna för bästa smakupplevelse. Jag konstaterar helt enkelt att båda kaffesorterna smakar helt fantastiskt gott och där jag personligen nog föredrar Yirgacheffe. Att det dessutom är ett rättvisemärkt kaffe gör inte saken sämre. Återigen är mitt råd att prova så många olika sorters kaffe du bara kan och kanske gå en enkel kurs för att lära dig mer om kaffe och hur dina smaklökar fungerar, men glöm inte att dricka och njuta!

Läs mer:

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

Jesper januari 2, 2010 kl. 15:38

Nu har jag ytterligare testat och provat och grejat… Jag konstaterar att Juncalito är otroligt lent och välbalanserat och slinker ner lätt och är otroligt gott. Yirgacheffe är mer bitskt och har ett sting i eftersmaken som gör det lite mer svårflörtat. Båda är dock helt galet goda och passar vid olika tillfällen och sinnesstämningar. Prova! :-)

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: