Julkaffe version 3

av Jesper den 27 december 2009

I ett av paketen på julafton låg en förpackning av Johan & Nyströms Julkaffe Mumma. Julkaffe Mumma är ett smaksatt kaffe med riktig karaktär. När det var dags att öppna förpackningen så strömmade det fram härliga dofter. Dofterna följde med bryggningen ner i koppen och doft och smak förenades på ett utmärkt sätt. Jag är personligen förtjust i kardemumma kaffe och kardemumman kände jag direkt när jag smakade på kaffet. Det var en julig smak och återigen har man lyckats på Johan och Nyström.

För att skapa Julkaffe Mumma så tar vi ett av våra favoritkaffen – Mysore Nuggets – och lagrar det tillsammans med kardemumma i några månader. Resultatet blir en smaksensation. Kardemumman har tagits upp av kaffet och ger det en förfinat kryddig ton. För att göra det ytterligare julinspirerat har vi blandat i några procent naturligt pressad apelsin, samt kanel. Tillsammans ger dessa smaker ett kaffe som verkligen både luktar och smakar jul. Vi säljer det med reservation för att tillgången är begränsad.
Källa: www.johanochnystrom.se

Läs mer:

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Rune december 27, 2009 kl. 20:56

Ahh! Mummakaffet. Detta har sedan urminnes tider delat befolkningen i två läger. Jesper hör till det ena lägret, själv hör jag till det andra. Jag har aldrig lyckats förlika mig med ”bismaken” som nu kardemumman utgör. Det är inte så att jag tycker att kaffet smakar illa men det känns liksom inte riktigt rätt. Men helt klart värt att prova.

Jesper december 27, 2009 kl. 22:03

Vilken tur att det finns kaffe för alla läger! :-) Du har helt rätt i att det inte är ett kaffe som passerar obemärkt, utan är ganska speciellt. Som sagt… Me like!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: