Grönt är skönt, eller?

av Louise den 19 februari 2010

Häromdagen landade ett pressmeddelande från Nestlé i Fikabloggens maillåda, där de skriver att lanserar grönt kaffe. Grönt te har enligt dem gjort så pass stor succé att man nu lanserar även grönt kaffe. 

Så här skriver de: ”Kaffet består av 35 procent gröna, eller orostade, kaffebönor som är extra rika på antioxidanter vilka hjälper till att skydda kroppen mot nedbrytning orsakad av fria radikaler. [---] Det har länge varit välkänt att grönt te är en hälsosam dryck, full av antioxidanter. NESCAFÉ Green Blend består av 35 procent gröna kaffebönor. Det är ett nytt sätt att blanda kaffe som ökar mängden antioxidanter som i sin tur skyddar mot fria radikaler. Personer som bor i tätbefolkade områden har större behov av skydd mot fria radikaler eftersom de vistas i miljöer med större mängd luftföroreningar, rök och stress vilket påskyndar kroppens nedbrytning.”

Jag tycker detta låter aningen skumt får jag säga. I och för sig dricker jag aldrig frystorkat kaffe så jag kanske inte är rätt person att uttala mig.  Jag har heller inte provat detta kaffet och jag är lite tveksam till hela projektet. Är det verkligen gott och så nyttigt som de påstår eller är det bara ett marknadsföringsknep i raden? Är det någon av Fikabloggens läsare som provat eller har andra erfarenheter av ”grönt kaffe”?

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

A-----L november 22, 2012 kl. 21:09

Hej! Aldrig provat detta kaffe men visst är gröna bönor mycket bra för hälsa; man kunde dricka 2 till 3 koppar per dag 30 min innan varje måltid och det gör att man kan bränna till och med fett; japp, du hörde rätt!
Annars man kan köpa dyra grönt kaffe tabletter som är mycket bra för hälsa och förbränning . Ha det bra!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: