Dagens kaffetips

av Louise den 06 februari 2011

Som jag tidigare skrivit om så skaffade vi för ett tag sedan en kaffekvarn hemma. Ingen särskilt flådig variant, men den gör sitt jobb. När det vankas kaffe doftar det gott om nymalda bönor i hela köket. Dagens i-landsproblem är att man ju blir bortskämd. När man väl vant sig vid gott kaffe av lite lyxigare sort och kvalitet så duger det plötsligt inte lika bra att öppnad vakuumförpackningen från stormarknaden. Den enda anledningen till det är att det helt enkelt inte blir lika gott. Det är dock ett dyrt nöje att ägna sig åt exklusiva kaffesorter, vilket kan kännas som vardagslyx och guldkant, som ibland gräver onödigt stora hål i plånboken. Visserligen är det så att av en kaffesort med mer kvalitet går det åt mindre kaffe. Man blir helt enkelt ”mätt och nöjd” på kaffet med mindre mängd. Men ändå…

Ett litet bidrag till mindre hål i plånboken är faktiskt Espresso House. De har inlett ett samarbete med mitt favoritrosteri Johan&Nyström, ett rosteri ni kan läsa om i otaliga inlägg här på Fikabloggen. Numera säljer Espresso House också hela bönor från J&N i lite större påsar till ett hyfsat pris. 340 g kostar 62 kr, vilket känns helt ok. Är du student får du dessutom lite studentrabatt.  Det finns dock inte så många sorter att välja på men El Salvador-varianten Finca Buena Vista passar min smak perfekt. Vi har alltså hittat ett prisvärt kvalitetskaffe som är utmärkt som vardagskaffe, men som duger till fest också. Perfekt när man vill ha gott kaffe till hyfsat pris!

Så här skriver Espresso House om kaffet: ”I över fyra generationer har familjen Menendez i norra El Salvador odlat extraordinärt kaffe i den vulkaniska jordmånen på gården Buena Vista. På sin egen tvättstation täcker de sen hela kedjan av framställning, från bär till exporterad böna, allt för full kvalitetskontroll.” Läs mer på deras hemsida!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: