C-mill kaffekvarn från Bodum

av Jesper den 29 december 2009

Ett av de hårda paketen som låg under julgranen innehöll en kaffekvarn från Bodum och närmare bestämt deras C-mill i svart. Jag har länge varit nyfiken på att köpa en kaffekvarn och prova mig fram i malandet av hela kaffebönor. C-mill är en slank historia som verkligen kan smälta in i köket utan att ta plats. Den finns i svart eller i matt krom, men själva kvarnen är den samma. C-mill har en styrka på 120 watt och kan mala 45 gram kaffe åt gången, vilket motsvarade ca 3-4 koppar bryggkaffe med Kahl’s Yirgacheffe hemma i mitt kök i Ystad.

Processen är mycket okomplicerad och snabb när man väl bestämt sig för vilket kaffe man vill mala. Mät upp den mängd kaffe du vill ha och häll bönorna i kaffekvarnen. Om du fyller locket med bönor 2 gånger så har du ca 45 gram kaffe. Sätt på locket och sätt därefter i sladden i vägguttaget. Tryck och håll inne knappen tills kaffet är enligt dina önskemål. Njut av ditt kaffe!

Maskinen var förvånansvärt tyst när den malde kaffet, vilket är ett plus tycker jag. Rengöringen kan inte bli enklare eftersom det endast är att borsta ur kafferesterna med en tandborste eller motsvarande.

Du kan köpa C-mill på flera ställen, men bland annat från Bodums webbshop.

{ 2 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

marija juli 30, 2010 kl. 09:38

Hej,
Jag har kaffekvarn köpt 2001 .Skålen gick sönder.(den lilla stopp plasten på skålen)Vad kan jag göra för aparatten år använd litten.
Mvh
Marija

Jesper augusti 2, 2010 kl. 09:16

Hej! Tyvärr vet jag inte hur man ska göra för att fixa det. Du får försöka med en MacGyver och se om du hittar en smart lösning. :-) Hoppas det löser sig!

Lämna en kommentar

{ 2 trackbacks }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: