Att välja kaffebryggare

av Jesper den 14 december 2009

När vi i november skrev ett inlägg om ”Håller din kaffebryggare måttet?” så konstaterade vi att det endast var tre modeller som klarade Testfaktas krav. Vi fick även en kommentar som jag tar mig friheten att lyfta fram här. Rune skriver:

Jag har en OBH – King of coffe. En riktig slithäst som gör bra kaffe. Den jag hade innan var en 199 kr bryggare från AG favör och det blev en RIKTIGT stor skillnad när jag bytte upp mig. Kaffet smakade så mycket bättre. Jag köpte min OBH någonstans kring 2004 -2005 och den bara tuffar på. En liten avkalkning när den fräser för mycket är allt som krävs.
Brorsan köpte en Mocca Master och den presterar också bra. De två bryggarna är det enda jag skulle överväga att köpa och även om man ger 1000 – 1500 kr för dom så är det välinvesterade pengar.

Aftonbladet har efter detta publicerat en sammanställning av olika kaffebryggare och hur de klarade av deras test. Karl Händel på Smartson har för Aftonbladets räkning testat inte mindre än 24 olika kaffemaskiner till hemmet och då bland annat 10 vanliga kaffebryggare, olika modeller i pris från 350 kronor till 2 400 kronor.

Bild 3De två kaffebryggare som jag tänker lyfta fram här är just Mocca Master och OBH Nordicas King of Coffee. Det var King of Coffee som blev utsedd till bäst i test och Mocca Master kom inte alls långt efter. Mocca Mastern hade kortast bryggtid men var något dyrare, vilket jag tolkar som blev till en nackdel. King of Coffee fick viss kritik för att inte kännas så gedigen som man kan förvänta sig av en produkt för 1500 kr.

king_of_coffeeSammanfattningsvis så tolkar jag resultatet som att oavsett om du väljer OBH Nordicas King of Coffee eller Mocca Master så får du en kaffebryggare av högsta kvalité. Bryggtiderna är bra och kaffet håller perfekt temperatur. Är du en King of Coffee eller Mocca Master?

Läs mer:

{ 5 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Camilla december 14, 2009 kl. 13:28

Jag är en Mocca Master!
Vilket kaffe, helt underbart.
Detsamma säger mina gäster som drukit kaffe här sen jag fick en sådan kaffebryggare.

Jesper december 14, 2009 kl. 18:04

Härligt att höra! :-) Har själv mycket erfarenheter av Mocca Master.

Andreas december 15, 2009 kl. 20:43

Klart man är en Mocca Master!

En klassiker är en klassiker och Mocca Master är dessutom en väldigt bra klassisk klassiker.

Evelina oktober 11, 2011 kl. 12:58

Hej! läste precis om Mocca Master här: http://www.envecka.se

hur är maskinen?

Louise oktober 17, 2011 kl. 14:04

Hej Evelina!

Vi har haft Mocca Master i drygt tio år och jag skulle aldrig byta ut den till nån annan maskin. Ett tag försökte vi byta till en annan när vår första MM gick sönder, men den apparaten åkte snabbt ut igen. MM gör helt enkelt bäst kaffe!

/Louise

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: