Otto och Glassfabriken

av Jesper den 27 juli 2010

Glass är gott! Det finns dessutom väldigt mycket glass som är gott. En glasstillverkare som gör riktigt bra glass är ”Otto och glassfabriken”, som har sin produktion i Yngsjö. Deras glass kan du köpa i vissa mataffärer och i glasskiosker runt om i landet. När jag var på Öland så såldes deras glass i en kiosk i Borgholm.

I Yngsjö kan du köpa glass i anslutning till deras tillverkning och när vi var där så hade de öppet måndag-fredag kl. 11-16. På deras hemsida hittar ni både deras sortiment och deras öppettider. Jag har testat ett antal av deras sorter och har aldrig blivit besviken. Dagen till ära så fastnade jag för melon och kanelbulle. Min sambo däremot satsade friskt på marängswiss. Alla tre sorterna var goda, men marängswissen får nog ändå ses som den allra bästa smaken. Melonglassen kändes trygg och bekant vilket ofta kan vara bra och skönt. Kanelbullen hade jag lite svårt att komma överens med utan att jag för den skull led när jag åt den.

Jag väljer oftast glass utifrån 2 olika kriterier: 1. Säkerhet/trygghet – Melonglass blir jag i princip aldrig besviken på och det finns några andra säkra smaker som jag brukar välja. 2. Galenskap – Ju konstigare smak och namn desto mer lockad blir jag att prova. Idag kan man säga att jag gjorde en kombo där melonglassen står för nr 1 och kanebulleglassen står för nr 2. Hur väljer du glass? Skriv gärna och dela med dig av dina tankar i en kommentar.

Läs mer om glass:

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: