Glassdags?

av Louise den 11 maj 2010

Idag har vårsolen strålat över Skåne igen. Det blev till och med lunch utomhus idag. De senaste veckorna har vädret varit mer höst än vår, men idag kom det äntligen lite värme till frysande skåningar igen. Genast började det dra i glasstarmen, men tyvärr medgav inte tidsschemat några glassiga avvikelser från tänkt plan.

I Malmö är Rönneholms glass och Lilla glassfabriken klassiker. I Lund, där jag spenderar en massa vardagstid, är Glasskulturen lika klassisk, även om Jesper fallit för mjukglass på Ahlgrens (vilket du kan läsa om i ett inlägg här). Klassiker i alla ära, men nu efterlyser jag uppstickare! Gärna tips på glasställen i Malmö-/Lund-området som jag kan besöka, men även glasstips från resten av landet emottages tacksamt till glädje för våra läsare utanför sydvästra Skåne.

Hoppas vårvärmen håller i sig nu så det kan bli tillfälle till många och långa glasspauser i flödande solsken!

{ 5 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Jerker Nilsson maj 11, 2010 kl. 20:59

Vi var på det italienska stället i Lund, som jag har glömt namnet på, idag som ligger i korsningen Östra Mårtensgatan och Laboratoriegatan, om jag inte minns helt fel nu.

Nu var vi mätta sen vi var på Ramklints en kort stund innan så det blev bara varsin rätt okej smoothie där. Men glassen vi inte orkade äta såg i alla fall fantastiskt god ut :)

Jerker Nilsson maj 12, 2010 kl. 17:09

Per Tutti heter visst stället :)

Louise maj 12, 2010 kl. 18:01

Så fort solen skiner ska jag gå dit! :-)

Cecilia maj 19, 2010 kl. 14:12

Jag har helt nyligen hittat hit (mkt trevlig blogg!), så jag vet inte om ni redan känner till mina två Malmö-glasstips (laktos- och veganvänliga i viss utsträckning):

Dolce Sicilia på Drottningtorget (eko!) och ganska nya Is a Bella Glass på Föreningsgatan 30. Jag har ännu inte hunnit prova sistnämnda, men finns det veganglass dyker snart den här veganen upp =)

Louise maj 19, 2010 kl. 19:26

Trevligt, välkommen hit!

Tack för glasstipsen. Is a bella kan du läsa om i ett tidigare inlägg när vår gästbloggare Andreas hade varit där. Här är inlägget: http://fikabloggen.se/ovrigt/gastbloggare-glassfrossar

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: