Alvestaglass

av Jesper den 29 juli 2010

Häromdagen hittade jag av en slump en, för mig, ny sorts glass på ICA Kvantum i Ystad. Det var en gräddglass med namnet ”Melondröm” från Alvestaglass. Jag lovar er att det verkligen var en melondröm för glassen smakade mycket melon och var sjukt god! Jag hade aldrig hört talas om Alvestglass så en snabb titt på deras hemsida var ju en självklarhet. Där kan man läsa om företaget, deras olika sorters glass och lite annat.

Jag fastnade för en glassbakelse ”Himmelsk röra – Smörkolagräddglass med chokladsås. Ni kan se den på bild nedanför. Den skulle jag vilja smaka och så fort jag gjort det ska jag återkomma med ett utlåtande! Har du ätit något från Alvestaglass? Vad tyckte du? Skriv en kommentar och dela med dig av dina smakupplevelser!

Läs mer om glass:

{ 4 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Jerker Nilsson juli 30, 2010 kl. 21:13

Kul att Alvestaglass kommit ut även utanför Kronobergs län! Jag åt den för första gången förra året när jag bodde i grannbyn till Alvesta, Gemla, och har hittat den på ett par ställen i Älmhult, där vi bor nu.

Melonglassen har vi ätit och trots det höga priset, 40 kr för en liter, så var det värt pengarna. Den var fantastisk!

Smörkolaglassen med choklad har vi i frysen nu (dock inte som bakelse utan som glasspaket) och vi har ätit upp ungefär halva och den är inte bara god, utan godare än du tror. En av de godaste fabriksgjorda glassarna jag ätit!

(Ska man säga något negativt så känns det som falsk marknadsföring att på paketet hävda att man gjort glassen på ”förstklassiga råvaror” när det inte är så många mer råvaror än mjölk och grädde i dem vi ätit…)

Jesper augusti 2, 2010 kl. 09:14

Härligt med lite glasskultur från Småland som sprider sig ut i den stora världen! :-) Jag ska genast försöka hitta smörkolaglassen med choklad…

Agneta oktober 30, 2010 kl. 17:01

Glassen är kanon! Den har äntligen kommit till Stockholm. Och det var på tiden… Andra glassa rinnehåller ofta vassle men i Alvestaglassen används färsk grädde och det är ju hög kvalitet, eller hur :)

Mia november 6, 2010 kl. 10:13

Alvesta glass är enligt mig just nu den godaste glassen på marknaden.
Jag har under ett år gått igenom alla sorter ett par gånger.
Just nu är det Salt lakrits glassen som gäller. Låter inte så gott,
men är ljuvlig.
Tyvär så, var förpackningen på 1,2 liter från början. Men så minskade
de storleken till 1 liter. Trots detta låg priset kvar.
Men för mig får en god glass gärna kosta .

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: