Gästbloggares cafébesök: Flickorna Lundgren på Skäret

av Jesper den 22 augusti 2009

Idag är det dags för Fikabloggens första gästbloggare. Det är Johanna som är först ut och hon delar med sig av sina upplevelser från utflykten till Kullahalvön. Vi skickar ett stort tack till Johanna för hennes bidrag! OBS Klicka på bilderna för att se större versioner.

miljö_webbEn liten utflykt till Kullahalvön på semestern avslutades med en fika hos Flickorna på Skäret. Har hört talas om denna oas många gånger, och förväntningarna var mycket höga. Miljön är mysig med uppvuxen trädgård, rutiga dukar på borden och härlig utsikt över vattnet. Vi åt varmrökt lax med grön potatissallad och örtsås. Fantastiskt gott och stora portioner. Dock kom laxen direkt från kylskåpet och var lite för kall.

kakor_webbGustav VI Adolf brukade hänga här och äta vaniljhjärtan på somrarna, och vi var ju naturligtvis tvugna att prova. Mmmmm! Trots en stadig lunch slank både vaniljhjärta, kokostopp, pistagerulle och äppelpaj ner. Sortimentet av småkakor, vetebröd, tårtor och mackor är stort och det finns något för alla smaker.

kaffe_webbFinns det då ingen negativ kritik alls? Jo, kaffet var FÖRFÄRLIGT! Serverades i kopparkanna och somrigt Rörstrandsporslin, men det var nästan genomskinligt! 47 kronor per person kostade det och det var det inte värt… Men smaken är som baken och det finns säkert de som uppskattar svagt kaffe också. Jag lyckades bara få i mig en halv kopp med hälften mjölk. Ett plus dock är att allt kaffe serveras tillsammans med ett glas vatten utan att man behöver be om det. Nästa gång tänker jag ta cappuccino istället för vanligt kaffe och hoppas att de lyckas bättre med det. Kan trots det dåliga kaffet ändå rekommendera ett besök – men ta för säkerhets skull ett glas flädersaft istället för kaffe!

/Johanna

lax_webb

{ 3 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Jesper augusti 22, 2009 kl. 20:09

Strålande bra gjort Johanna! :-) När vi blir rika och berömda så har du en given plats i Fikabloggens stab! ;-)

Rune augusti 23, 2009 kl. 14:45

Är väl lite av en stamgäst på Flickorna på skäret och kan bara kommentera kaffet med att du måste fått någon dålig kanna. Normalt sett brukar kaffet vara så pass starkt att mjölken inte förmår att ändra färgen från svart till brunt. Du har nog bara haft otur.
Det kostar en slant att fika hos flickorna på skäret men jag betraktar det själv som om man betalar för miljön också.
Glöm förresten inte att besöka hängbuksvinen och getterna som finns på baksidan, de är riktigt charmiga .

Jesper augusti 23, 2009 kl. 17:30

Tack för din kommentar Rune! Naturligtvis är det alltid så att det finns bra och dåliga dagar och att det ibland är mer otur än något annat om man får dåligt kaffe eller motsvarande. Därför är det jättebra att ni delar med er av era upplevelser här i kommentarerna. :-)
För mig är djur ett stort plus så nu vill jag än mer åka hit!

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: