Gästbloggare – Fika är vägen

av Jesper den 18 maj 2010

Vi hälsar Mikkan välkommen som gästbloggare hos oss! Förutom att förgylla vår blogg med sina tankar och reflektioner så bloggar Mikkan annars på Njutmat enligt Mikkan” – http://njutmaten.blogspot.com – om nyttig njutmat, både om de lyckade matresorna och havererade experiment. Läs och njut!

Det känns som att jag ruvar på en fin hemlighet, att jag kommit på det mest geniala. Antagligen är jag inte ensam upphovsperson till idén att mata personer man anförtrott med heliga uppdrag med fika för att göra dem glada och nöjda, men det KÄNNS så.

Ni förstår, ända sedan jag och min familj flyttade från Göteborg till Stockholm har vi inte varit ensamma en sekund. Lägenheten har varit fylld av elektriker, stambytespojkar, byggledare, golvläggare, stensättare, målare och besiktningsmän. Vi har knappt haft någon möblering alls och inte kunnat erbjuda ens lite musikunderhållning medan de byggt på det som skulle bli vårt nya krypin, än mindre en stol att sitta ned på då och då. Men, vi har haft vår magiska espressomaskin. Helautomatisk, fullproppad med mörkrostade bönor, ready to serve.

Jag bakade havrekakor med nötter och choklad, och systrarna Eisenmans ljuva aprikosrutor med pudersocker. Och något hände, när jag bjöd alla gubbarna därhemma på kopp fika efter annan. De berättade om hur ofta de inte tas om hand på det sättet, hur de blir gnällda på eller blir inslussade bakvägen. Jag insåg där och då att det är dags att ta hand om de kära hantverkarna, och att fika är vägen som leder rätt in i allas våra hjärtan.

Glöm inte att besöka ”Njutmat enligt Mikkan”!

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: