Fikapaus till slutet av mars

av Jesper den 09 mars 2011

Välkommen åter! Det säger vi till Thomas från bloggen vanligtvis.se. Den här gången har Thomas filosoferat kring fikapauser. Stort tack för dina bidrag Thomas! Glöm inte besöka Thomas & Camillas blogg www.vanligtvis.se och läs riktigt välskrivna inlägg om högt och lågt.

Det finns fikapauser och det finns fikapauser. Just nu har jag en paus från fika. Nå, inte kaffet ska sägas, men det där söta bredvid. Ska mina ben belastas med några färre kilon under Göteborgsvarvet måste jag gå ned lite, det söta spelar in där och mina knän ska palla några år till är det tänkt.

Det är inte så farligt egentligen. Jag uppskattar en enkel svensk utan kaka med. En svensk är mitt namn på en kopp svart kaffe utan socker eller mjölk, väl medveten om det motstridiga i att kalla något som kanske kommer från Kenyas sluttningar för just detta.

En svensk med påtår och tretår kostar 22 kronor på exempelvis Kvarnpiren. För de 22 kronorna kan jag tänka massor med avkopplade Facebookbefriade tankar hur länge jag vill. Jag kan sitta där med mitt eget huvud och fastna i ett fånigt, storögt stirra genom fönstret. Jag kan faktiskt sitta så oerhört stilla att jag efter ett tag inte längre känner kroppen mellan höften och axlarna. Det är en lustig känsla ska jag säga. Jag undrar om jag är ensam om detta, kanske kan läsarna berätta om liknande?

Som sagt, kakan behövs inte alltid. Det är lite som att börja dra ned på salt i maten för att känna smaken av det andra. Nu får kaffet sin egen stund med mig. Vi kan lära känna varandra på ett annat sätt än när vaniljdrömmar och morotskakor konkurrerar om utrymmet.

Att bara ta en kopp utan tilltugg är nog ändå lite av ett tabu – som att gå ensam på bio. Ser man mig med min ensamma kopp kanske man tror att jag är galen. Det kanske jag är också – med de tankarna jag sitter och tänker.

Det ska också tilläggas att jag fyller 40 år den 25 mars!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: