Semla från Söderberg & Sara i Ystad

av Jesper den 12 februari 2011

Fikabloggen har varit på jakt efter semlor/fastlagsbullar att mumsa på och för inte så länge sedan var det dags för att testa vad Söderberg & Sara Stenugnsbageri har att erbjuda. I ett tidigare inlägg har vi utsett deras kanelbullar till Ystads godaste. Skulle fastlagsbullen hålla samma klass?

Det vi kan konstatera direkt är att fastlagsbullen ser annorlunda ut med sitt lilla lock och ganska rejäla bulle som var riktigt god. Grädden var så där perfekt vispad och lagom söt. Mandelmassan var verkligen ingen massfabrikation som smakade konstgjord, utan den här mandelmassan var klockren. Större bitar mandel i och en mjuk och rund smak. Snabbt kan vi konstatera att varje enskild komponent håller hög klass, men det är något som fattas för att nå enda fram.

Jag tror ingen som köper en fastlagsbulle från Söderberg & Sara i Ystad kommer bli besviken men jag kommer fortsätta jakten på det perfekta exemplaret! Var tycker du att jag ska leta?

Läs mer om fastlagsbullar:

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

Jerker Nilsson februari 12, 2011 kl. 09:50

Helt seriöst så önskar jag att ni kunde äta min mammas hembakade med mandelmassa, innanmäte av bullen och mjölk ihopblandat. I normala fall så är den enda kakan hon är dålig på att göra vanliga kanelbullar o dyl. Men de här släta bullarna hon gör fastlagsbullarna av (det heter INTE semla! ;) ) blir små och lite kompakta men ändå gudabenådat goda. Ihop med massan i mitten så är det bland det godaste jag smakat och det vore att förstöra dem att lägga dem i varm mjölk :)

(och Ja, jag vet det är konditiorigjorda ni diskuterar men ändå :) )

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: