Födelsedagsfika

av Jesper den 07 oktober 2009

birthdayIdag är det min födelsedag och det är en av anledningarna till att dagens inlägg kommer så här sent… Som det födelsedagsbarn jag är så har jag haft fullt upp med att fika mig igenom dagen. Det är fantastiskt att jag lyckades övertala mig själv att jag dagen till ära ville ha en bakelse! Vanligtvis brukar jag aldrig äta det, men idag kändes det liksom helt rätt.

födelsedagsfika3födelsedagsfika1

Jag tog det långa benet före det andra och stegade till Hartmans Café för att inhandla godsakerna. Det blev en ”blåbärsbakelse” med sockerkaksbotten, grädde, sylt och allt toppat med blåbär i gelatin. Den andra varianten hade inte ens Anders på Hartmans hade ett namn på. Den ser ut som en gigantisk biskvi eller något i den stilen och är byggd på en mandelbotten med hallonsylt och vaniljkräm. På detta ligger ett berg med krämgrädde och allt doppas i choklad för den slutgiltiga touchen.

Nu tycker ni kanske att detta räcker? Nej då… inte på min födelsedag! Jag fick med mig en påse med en chokladbulle och två mazarin-varianter. De senare innehöll olika former av äpple och var tokgoda. Jag kan genast lugna min läkare, som tycker att jag ska tänka på midjemåttet, med att jag inte åt allt detta själv utan hade god hjälp. Nu ska jag njuta av de sista timmarna på min födelsedag! :-)

födelsedagsfika2

Hur mycket jag fyller? 33 år…

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: