Fikabilder från ett soligt Skåne

av Jesper den 05 juni 2010

Vi på Fikabloggen lever, andas och är fika. Detta syns åtminstone på min kroppsform om inget annat… :-) Därför kan jag lugna alla er läsare med att vi fikar så mycket vi bara kan, även om det inte alltid resulterar i ett inlägg här på bloggen. För att ta några exempel så har vi i veckan varit på både Olof Viktors och Backagården igen. Jag tänker spontant att vi inte ska tjata om hur bra vi tycker det är på dessa ställen, utan endast visa upp några av de bilder vi tagit på allt gott som landat i magen. Är man intresserad så finns naturligtvis våra gamla inlägg kvar om dessa caféer och de kan ni hitta genom att följa länkarna längst ner i det här inlägget. Nu till bilderna…

Bilderna ovan är från Backagården och visar bland annat en toast med salami, pesto och soltorkade tomater. Till denna serverades en fräsch sallad och tillsammans utgjorde det en perfekt lättlunch på utflykten i det skånska landskapet. Vidare ser ni bildbevis på hur jobbigt det är att vara Fikabloggare… Kanelbullen på Backagården bör testas eftersom den är sådär lagom. Lagom söt. Lagom torr/fettig. Lagom stor. Lagom helt enkelt, men framförallt god. Backagårdens rabarberpaj var en riktig höjdare. Det var av sorten som påminner om sockerkaka och i denna har det sedan hällts en ansenlig mängd rabarber. Den serverades ljummen med vaniljsås och det var inte det minsta otäckt, bara tokgod!

På Olof Viktors åts det för någon dag sedan ”Hallon och nougat cheesecake” och ”Chokladpannacotta med hallon”. Det var inte jag personligen som åt dessa och kan inte ge några ingående beskrivningar i smakerna, men jag garanterar att tallrikarna var tomma snabbt och alla åt under tystnad och det enda som hördes var… ”Mmmmmmm…..” Själv landade jag i gräddbullarnas förlovade land och den försvann så fort att kameran inte ens hann föreviga den.

Läs mer om några av våra cafébesök:

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: