Dagens fika 2 oktober – knäckebröd

av Louise den 02 oktober 2009

Nu börjar höststormarna blåsa utanför fönstren och det passar bra med en hemmafika.  Temat idag är knäckebröd. Jag har två favoriter hemma just nu och de är bägge så långt från Wasa Husman man kan komma. Deras gemensamma nämnare är att de kommer från Österlen bägge två.

Den första sorten är en gammal favorit i mitt skafferi. Tyvärr brukar den inte bli en långvarig bekantskap – den är nämligen försvinnande god. Kanske har ni redan räknat ut att den kommer från Olof Viktors. Jag gillar skarpt deras miniknäcke. De är lagom stora och är fantastiskt goda tillsammans med Olof Viktors fikon-äpplemarmelad och varför inte en bit god Appenzeller-ost som pricken över i?

SNC14204SNC14205SNC14206

 

 

 

 

Den andra sorten är en ny bekantskap. Mitt i Malmö har Vendel organic bakery en brödbutik där allt bröd kommer från Vendels bageri i Kåseberga. Deras knäckebröd går inte av för hackor. Som ett extra plus är det väldigt vackert och fint förpackat, ihopbundet med grovt snöre. Det passade väldigt bra att klicka på Plommon-fikonmarmeladen som det finns recept på i inlägget ”Mer plommon?”.

SNC14192organicbakery

 

 

 

 

Med dessa läckerheter till kaffet känns det helt ok att regnet trummar på rutorna och det blåser runt husknuten – jag är helt nöjd med att sitta inne med min goda fika!

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: