Backagården – ett återbesök

av Jesper den 03 maj 2010

Den 2 maj begav vi oss ut på  en kort tur på Österlen och vi landade på ett av mina favoritställen, Backagården. Sommaren 2009 skrev vi om Backagården här på Fikabloggen och jag kan göra er trygga genom att berätta att konceptet inte har förändrats. Det är en kombination av olika konsthantverk, fina saker, blommor och fika. På Backagården erbjuds även föreläsningar, konserter och annat som kan vara välgörande för själen.

Dagen till ära bestämde vi oss för att äta något mer i matväg och vi fastnade för en vegetarisk lasagne. Den serverades med en fräsch sallad och till detta drack vi mineralvatten. Lasagnen var riktigt god och bestod av tomater, zucchini, pesto, ost och rikligt med rosépeppar. Gott helt enkelt!

Efter maten festade vi till det med en kola och jag tog en kaffe-kola. Det var precis vad det låter som… kola med små kaffebitar i. Kolan riktigt smälte i munnen och då och då trädde kaffesmaken fram på ett angenämt sätt. Finns risk för att det blir fler sådana här under sommaren.

I en av butikerna hittade jag en fantastiskt snygg mugg… grön och lite ”bucklig” och den utstrålade en känsla av handgjord och ”drick kaffe ur mig”. Den köpte jag! Hittade också flera snygga vykort som passar Fikabloggen och kanske kommer ett sådant hem till just dig med posten efter en av våra tävlingar framöver. I butiken Omtanke säljer de mest kläder, men även kort och smycken från ”Kreativ insikt”. Jag har bland annat köpt morgonpeppingkort från dem tidigare. Ta gärna en titt i deras shop.

Glöm inte att läsa om vårt tidigare besök på Backagården!
Backagårdens egna hemsida hittar du här.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: