Arméns Fältbageri

av Jesper den 19 augusti 2009

Den 12-15 augusti var det Ystad International Military Tatto i stan. Nu undrar ni säkert vad det har att göra med fika, men det kommer jag strax att upplysa om. En del av arrangemanget är att Österports torg förvandlas till en scen, mattält, informationstält med mera. Här finns också Arméns fältbageri som är en av de uppvisningsgrupper Försvarsmakten har.

Det som Arméns fältbageri är kända för är att de bakar goda wienerbröd och de har kapacitet att baka 10 000 rykande färska wienerbröd per dag. Tänk att få ha dem stående på gräsmattan där hemma. Tyvärr är det så att Arméns fältbageri kommer att läggas ner vid årsskiftet, vilket är tråkigt ur många aspekter.

faltbageri

Jag har vid tidigare tillställningar smakat deras wienerbröd, men nu var det dags att göra första testet här i Ystad. För att säkerställa kvalitén (och för att få äta fler wienerbröd) så gjordes testet över två dagar. Första dagen köptes 5 wienerbröd som alla intogs utan protester av de som ingick i försöksgruppen. Till wienerbröden erbjöds Nespresso-kaffe.

wienerbrod

Dag två var det åter dags att testa dem och då intogs wienerbröden på plats tillsammans med en kopp Zoegas. Vi satt på bänkar vid scenen och wienerbröden spelade i sann harmoni med musikerna. Riktigt goda! Att ett wienerbröd sedan kostade 10 kr gjorde ju inte saken sämre.

Får ni chansen att innan årsskiftet prova wienerbröd från Arméns fältbageri så måste ni ta chansen! Fikabloggen anser att deras wienerbröd är ett av de bästa alla kategorier.

{ 5 kommentarer… läs dem nedan eller lägg till en }

Catrin augusti 21, 2009 kl. 13:56

Otroligt synd att Arméns fältbageri läggs ner, en stor saknad för många lär det bli…

Jesper augusti 21, 2009 kl. 18:56

Ja det är tråkigt. Anders på Hartmans undrade om han skulle ta över Fältbageriet. Jag uppmuntrar honom i detta! :-)

Carl-Peter Suenson oktober 4, 2009 kl. 20:07

Hade jag haft råd så hade jag köpt detta fältbageri och satt upp det i Ljungby (i Småland) och sett till att det skulle vara i full drift. Jag är övertygad om att det skulle gå.
Ni kan äver hitta mig på Facebook

Jesper oktober 4, 2009 kl. 20:24

Hej Carl-Peter! Tack för din kommentar! :-)
Jag tror också det hade gått om man vill och satsar. Kanske skulle bilda en förening eller liknande för att bevara fältbageriet?!

Carl-Peter Suenson oktober 4, 2009 kl. 20:32

Hej och tack för din idé. jag ska nu lägga upp en länk till denna sidan på min facebook.
Jag bakar mitt eget bröd och flera av mina grannar har velat köpa…

Lämna en kommentar

{ 1 trackback }

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: